Lounais-Häme

KRP tekee kotietsintöjä Varsinais-Suomessa - epäillyssä törkeässä rahanpesussa pesty rahaa miljoonien edestä

Helsinki
22.09.2018, 10:42

Kotimaa

Keskusrikospoliisi (KRP) tekee kotietsintöjä Varsinais-Suomen alueella viikonloppuna. Etsinnät liittyvät Verohallinnon kanssa tehtävään esitutkintaan, jossa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta, KRP kertoo.
KRP epäilee, että suomalaisen osakeyhtiön toiminnassa on pesty rahaa usean miljoonan euron edestä. Lisäksi yhtiön epäillään käyttäneen toiminnassaan pimeää työvoimaa. Osakeyhtiö on rekisteröity Suomeen, mutta sen omistus on toisessa EU-maassa.
KRP kertoi aamulla Twitterissä, että se tekee parhaillaan kotietsintää Turun saaristossa sijaitsevan yrityksen tiloihin. Etsintä liittyy tutkinnassa olevaan talousrikosepäilyyn. Alueella on lentokielto.
Rikostarkastaja Markku Ranta-aho KRP:stä kertoo STT:lle, että saariston alue on etsintöjen pääkohteena. Hän ei kertonut, kuinka monta epäiltyä jutussa on.
– Epäiltyjä on useita, enemmän kuin yksi henkilö.
Koska operaatio on vielä kesken, hän ei pystynyt kertomaan, onko ketään otettu kiinni tai minkä maan kansalaisia epäillyt ovat.
– Tämä on hyvin hankala ja haastava kohde meille, koska kohde on hajallaan saaristossa. Sen takia olemme pyytäneet virka-apua.
KRP saa kotietsintöihin tukea muun muassa Lounais-Suomen poliisilaitokselta ja Rajavartiolaitokselta. Operaation oletetaan kestävän ainakin viikonlopun ajan.

https://twitter.com/krp_poliisi

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti