Lounais-Häme Tammela

Kruunupäät valloittivat Teuron omina itsenään – Uudet tangokuninkaalliset haluavat pitää jalat tiukasti maassa

Reilu viikko sitten kruunatut uudet tangokuninkaalliset vierailivat perinteiseen tapaan Teurolla VPK:n kesäjuhlissa. Perjantaina keikkailun aloittanut kaksikko aikoo pitää jalat maassa. Teurollakin kuninkaalliset kohtasivat faninsa omina itsenään.
Viimeiset silaukset ennen illan esitystä. KUVA: Lassi Puhtimäki

Pirita Niemenmaan ja Johannes Vatjuksen elämä muuttui yhdessä illassa kertaheitolla reilu viikko sitten lauantaina. ABC:n myyjästä ja hirsikauppiaasta tuli hetkessä koko tanssikansan tuntemia kruunupäitä, kun Niemenmaa ja Vatjus valittiin vuoden 2019 tangokuninkaallisiksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Ihmisten suhtautuminen kuninkaallisiin on intohimoista, mistä kertoi myös nimikirjoituksen pyytäjien jono Teurolla VPK:n kesäjuhlissa, missä tuore kuningaspari esiintyi sunnuntai-iltana. Sekä Niemenmaa että Vatjus ovat yllättyneet ihmisten innokkaasta suhtautumisesta. Siihen, että ihmiset tunnistavat kadulla ja tulevat juttelemaan, kuninkaalliset eivät vielä ole ehtineet tottua.

– Kun siirryimme Seinäjoella kilpailun jälkeen Tangokadulle, ihmismäärä oli aivan valtaisa. Ihmiset halusivat tulla ihan lähelle, mutta järjestysmiehet joutuivat pitämään heidät vähän kauempana, mikä oli tavallaan vähän surullistakin. Olisin halunnut jutella ihmisten kanssa, Niemenmaa kertoi.

Viidennellä yrityksellään Tangomarkkinoilla voittoon asti yltänyt Niemenmaa kertoi, ettei anna voiton muuttaa häntä ihmisenä. Iloinen ja hymyilevä persoona aikoo pitää jalat tiukasti maassa.

– Voiton myötä vain on ollut aika kova kiire päällä koko ajan. Olen kova höpöttämään, enkä ole voinut jutella ihmisten kanssa niin paljon kuin olisin ehkä halunnut. Se voi antaa väärän kuvan, Niemenmaa harmitteli.

Vatjus kertoi arvostaneensa itsekin Tangomarkkinoita ja tangokuninkaallisia korkealle.

– Olo on innokas ja onnellinen nyt, kun yhtäkkiä on siirrytty uuteen ammattiin. Tämä on arvokas kunniatehtävä, Vatjus sanoi.

Teurolaisyleisö on uskollinen tangokuninkaallisille. Tangokuningas Johannes Vatjus rupatteli yleisön kanssa ennen illan keikkaa.

Tuore tangokuningas uskoo, että tango- ja tanssimusiikki yhdistää samanhenkisiä ihmisiä. Musiikin kautta tangokuninkaalliset saavat syvän yhteyden faneihinsa.

– Tangomarkkinoita seuraavat yleisesti ihmiset, jotka arvostavat perinteisiä arvoja, suomalaisuutta ja esimerkiksi luontoa. Tässä musiikissa ei ole nokkimisjärjestystä, vaan olemme kaikki samalla viivalla, Vatjus kertoi viitaten siihen, ettei pää nouse hänelläkään pilviin.

Teuro oli jälleen tuttuun tapaan ensimmäisiä keikkapaikkoja uusille tangokuninkaallisille. Alkuviikko sujui haastatteluja tehdessä, harjoitellessa Kaiho-orkesterin kanssa ja paperiasioita hoitaessa. Perjantaina alkoi varsinainen työ eli keikkalavojen kiertäminen.

Pirita Niemenmaa kertoi, että hänelle tanssikeikat eivät ole uusi juttu, sillä hän on keikkaillut jonkin verran jo vuodesta 2004 asti. Vatjuskin on esiintynyt paljon, mutta erilaisissa miljöissä, sillä klassista musiikkia opiskellut kuningas on kiertänyt lähinnä konserttisaleja.

– Tämä vuosi on samalla opintomatka tanssimusiikkiin. Olen antanut itselleni luvan myös epäonnistua, ja jos jossain kappaleessa menee jotain pieleen, en anna sen häiritä, Vatjus sanoi.

Niemenmaa totesikin, että kuningaspari täydentää toisiaan.

– Johannes on teoreettinen, minulle taas tanssimusiikki ja -lavat ovat tuttuja. Hän on huipputyyppi, jonka kanssa on hyvä tehdä yhteistyötä. FL

Kuninkaalliset

Pirita Niemenmaa

Tangokuningatar 2019 on syntynyt vuonna 1985.

Pyrkinyt tangokuningattareksi aiemmin neljä kertaa.

Asuu Seinäjoella koiransa kanssa.

Työskenteli ennen kruunaustaan ABC:llä.

Keikkaillut satunnaisesti vuodesta 2004.

Johannes Vatjus

Tangokuningas 2019 on syntynyt vuonna 1981.

Asuu Haapavedellä.

Kutsunut itseään “laulavaksi hirsikauppiaaksi”.

Opiskellut klassista musiikkia.

Harrastaa metsästystä ja kalastusta.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

21.2.2020

Uusimmat