Lounais-Häme

Kuhalalaiset tarkastivat mahdollisen työpaikan

Koululaiset tutustuvat tänään elintarviketeollisuuden yrityksiin ja työtehtäviin eri puolella Suomea. Elintarviketeollisuusliitto järjestää yhdessä jäsenyritystensä kanssa elintarviketeollisuuden esittelypäivän jo yhdeksännen kerran.

Forssassa ryhmä Kuhalan yhdeksäsluokkalaisia tutustui aamupäivän ajan HKScanin Forssan tuotantolaitokseen. Joukko laitettiin myös töihin testaamaan uutta possumarinadin makua pihvissä.

Elintarviketeollisuuden esittelypäivä on suunnattu ammatinvalintaa pohtiville, 8.–9.-luokkalaisille ja lukiolaisille sekä heidän opettajilleen. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuu 12 tuotantolaitosta ja 13 koululaisryhmää. 

Esittelypäivän tavoitteena on innostaa nuoria löytämään alan koulutus- ja työmahdollisuudet. Suomessa on noin 2 000 elintarviketeollisuuden toimipaikkaa, joissa valmistetaan ruokia, juomia, leivonnaisia ja makeisia. Niissä työskentelee noin 33 000 henkilöä erilaisissa ja haastavissa työtehtävissä. Tuotantoa on kaikkialla Suomessa, ja työpaikkoja löytyy niin isoista kuin pienistäkin yrityksistä.

– Elintarviketeollisuudessa tarvitaan monipuolista ammattiosaamista ja erilaisia osaajia. Tuotannon lisäksi osaajia tarvitaan esimerkiksi tuotteiden suunnitteluun, markkinointiin, asiakaspalveluun ja taloushallintoon. Esittelypäivän tarkoituksena on laajentaa nuorten tietämystä ruoka- ja juomateollisuudesta ja innostaa suuntautumaan alalle, Elintarviketeollisuusliiton tiedottaja Liisa Tikkanen kertoo.

Lue lisää torstain Forssan Lehdestä.
 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic