Lounais-Häme Forssa

Patoremontti uhkaa padota päällystysrahat – Yhdyslautakunta pyytää 370 000 euroa lisämäärärahaa

Kuhalankosken padon kunnostus jatkuu pitkälle tätä vuotta ja voi lähes puolittaa asfaltointirahat Forssassa, ellei valtuusto myönnä lisämäärärahaa.
Turuntien pään kiertoliittymän päällystys uusittiin viime lokakuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Turuntien pään kiertoliittymän päällystys uusittiin viime lokakuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan yhdyskuntalautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen -valtuustolle, että investointimäärärahoihin myönnetään tälle vuodelle 370 000 euron lisämääräraha. Lautakunta hyväksyi muuten Infrapalveluiden investointiohjelman.

Lisämäärärahan turvin vuoden asfaltointimäärärahat säilyisivät entiseen tapaan 450 000 eurossa. Muuten päällystämiseen jäisi vain 240 000 euroa.

– Katujen korjausvelka kasvaisi, jos siihen niin vähän laitettaisiin, perustelee tekninen johtaja Antti Heinilä.

Jos valtuusto myöntää lisämäärärahan, investointiohjelmaan voisi sisällyttää myös Lamminrannan uimarannan parkkipaikan siirron ja ajoratojen ryhmitysmerkin laiton Kutomonkujan päälle Yhtiönkadun risteykseen.

Kaistaportaali lisää turvallisuutta, sillä ajoradan nuoliopasteet eivät aina näy. Lamminrannan parkkipaikka on määrä siirtää kauemmas vedenottamosta ja päällystää pohjaveden turvaamiseksi.

Uuden vuoden puolelle ja menoihin

Kuhalankosken patoremontti ylittää alkuperäisen 720 000 euron tarjoushintansa, mutta varsinainen pulma on sen kunnostuksen siirtyminen valtaosin vuoden 2020 puolelle. Näin ollen se uhkaa lohkaista merkittävän siivun yhdyskuntalautakunnan päättämästä katujen ja teiden erittelemättömästä määrärahasta kuluvalle vuodelle, ellei valtuusto myönnä lisämäärärahaa.

– Eurot ovat tiukassa ja tarpeet olemassa, se on tasapainottelua niiden väillä, Heinilä summaa.

Valtuusto vahvisti joulukuussa tämän vuoden talousarviossa investointien määrärahaksi 2,31 miljoonaa euroa.

Lue lisää ja katso video: Kuhalankosken padon remontti vaati lisäjuoksutusta joulukuun tulvien vuoksi (FL 16.12.2019)

Saadaanko tänne uutta pintaa?

Tämän vuoden rakentamiskohteiksi on nimetty Kauppakadun, Esko Aaltosen kadun ja Oikokadun saneeraus, katuvaloverkko ja liikennevalot, puistot, liikunta-alueet sekä vapaa-ajan alueet, Kuhalankosken padon korjaus, jokipenkereen kunnostus sekä hulevesi-investointien avustukset. Suunnittelukohteiksi on nimetty kiertoliittymä Kartanonkatu–Hämeentie–Rautatienkatu sekä Keskuskatu ja Käsityöläiskatu.

Vuoden tietöissä on lisäksi Saarelantien korotettu suojatie, Koskisillan syöksyputkien uusiminen, Vieremän montun parkkipaikka sekä uusia liikennemerkkejä ja tiemerkintöjä.

Suunnittelumäärärahoja on varattu mm. Rautatiesillan korjaukseen, Yhtiönkadun sillan liikuntalaitteen korjaukseen, Jyvätien kevyen liikenteen väylään, Kuhalankosken patosillan korjaukseen ja Savitien katusuunnitteluun.

Päätökset alkukeväästä

Asfaltti Alfa oy jatkaa Forssassa päällystystöiden vuosiurakoitsijana. Yhdyskuntalautakunta päätti käyttää asfalttitöiden urakkasopimuksen optiovuotta.

Yhdyskuntalautakunta päättää päällystyskohteista maalis-huhtikuussa. Niiden valinta perustuu kuntotutkimukseen vuodelta 2018. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic