Lounais-Häme

Kuhankeittäjillä on syytä juhlaan

Lapsi- ja nuorisokuoro Kuhankeittäjät on johdatellut Forssan seudun nousevia sukupolvia pienestä pitäen yhteisvoimin tapahtuvan lauluilmaisun pariin jo 40 vuoden ajan.

Ja laulun merkeissä tapahtuu, kuten asiaan kuuluu, myös tasavuosikymmenten juhlinta. Paikkana on Forssan työväentalo ja aika lauantai 18. maaliskuuta.

Tilaisuuteen kuuluvaa katsausta taakse jääneisiin vuosiin tuovat osaltaan Kuhankeittäjien riveistä jo pois jääneiden täydennykset. Yhtenä heistä Riikka Salo, joka lauloi nyt 40 vuotta täyttävässä kuorossa 14 vuoden ajan. Hänen kahdeksanvuotiaana alkanut Kuhankeittäjä-kautensa päättyi vuonna 2012, kun opiskelut veivät pois paikkakunnalta.

-Paljon kertyi hyviä muistoja, muun muassa monet matkat, jotka olisivat jääneet ilman kuoroharrastusta kokematta. Kuhankeittäjien parissa syntyi myös monia ystävyyssuhteita, joita pidämme edelleen yllä, Riikka Salo kiittelee.

Kuhankeittäjien taiteellisena johtajana vuodesta 1995 toiminut Natalia Maltizova laskee kuoron saavan 40-vuotiskonserttiinsa vahvistukseksi kymmenisen kokoonpanon jo jättänyttä takavuosien jäsentään.

Kuhankeittäjien kasvatteihin lukeutuu myös tilaisuuden pianosäestyksistä huolehtiva Varpu Salmela. Ex-kuhankeittäjä on niin ikään Mariina Niittymäki, joka on säveltänyt ja sanoittanut Forssan työväentalossa 40-vuotisjuhlatilaisuuden avauskappaleena kajahtavan Kuhankeittäjät-kappaleen.

Tapahtuman solistivieraaksi saapuu Bianca Morales. Hän oli mukana myös, kun Kuhankeittäjät järjesti 25-vuotisjuhlavuoden ohjelmaansa kuuluneen Äiti maa -konsertin.

-Tämänlaisia yhteisiä juttuja odottaa aina jotenkin erityisellä lämmöllä ja rakkaudella, Bianca Morales kiittelee.

Lämpöä ja rakkautta on aistittavissa myös Bianca Moralesin äänestä, kun hän puhuu kuorolaulusta yleensäkin.

-Kuorolaulussa on oikeaa musiikin ilmaisuvoimaa. Se kehittää tunneälyä ja kuorolainen on myös järjestelmällinen sekä yhteistyökykyinen, hän summaa.

Tällä hetkellä Kuhankeittäjien riveissä laulaa nelisenkymmentä vakiojäsentä. Joukko jakautuu pienempien ja isompien ryhmään, kuorolaisten ikähaitarin yltäessä kuuden ikävuoden tuntumasta parikymppisiin. Forssan työväentalon juhlakonsertissa pienten ja isojen Kuhankeittäjien ryhmät esiintyvät sekä yhdessä että erikseen.

Luvassa on moni-ilmeinen retki sävelten maailmaan alkaen eri kansanmusiikkityyleistä ja jatkuen, musikaalisävelten ja hengellisen musiikin kautta popin sekä jazzin lumoihin.

Osa kuhankeittäjistä kuuluu Lounais-Hämeen musiikkiopiston oppilaisiin. Taiteellinen johtaja Natalia Maltizova korostaa kuitenkin, että kuoroon voivat liittyä muutkin.

-Lähes puolet Kuhankeittäjissä laulavista on tällä hetkellä, kuten yleensäkin, muita kuin musiikkiopistolaisia ja hyvin menee, hän huomauttaa.

Kuoron kaikki ryhmät harjoittelevat Lounais-Hämeen musiikkiopiston tiloissa Kehräämöllä.

Nuorisokuoro Kuhankeittäjien vanhempainyhdistys ry toimii kuoron taloudellisena tukena. Yhdistykseen kuuluvat kaikki kuorolaisten vanhemmat ja sen toimenkuvaan kuuluvat esimerkiksi varainhankinta, kuoromatkat sekä esiintymisvaatteet. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic