Lounais-Häme Lounais-Häme

Kuinka usein palosammutin pitikään tarkistaa? – Loimi-Hämeen alueella harva on muistanut sen tehdä tarpeeksi usein

Paloturvallisuuden edistämiseksi LähiTapiola Loimi-Häme järjestää sammutintarkastuspäiviä toiminta-alueellaan heinä-elokuun taitteessa.
Palosammutin on hyvä tarkistuttaa tarpeeksi usein, jotta se varmasti toimii hätätilanteen sattuessa. Kuva: Markku Åberg
Palosammutin on hyvä tarkistuttaa tarpeeksi usein, jotta se varmasti toimii hätätilanteen sattuessa. Kuva: Markku Åberg

LähiTapiola Loimi-Hämeen alueen asukkaista, joiden taloudesta löytyy käsisammutin, noin puolet kertoo tarkistuttaneensa kotitaloutensa sammuttimen kuluneen kahden vuoden aikana.

Vastaavasti noin joka toisella vastaajista tarkastuksesta on tätä pidempi aika tai sammutinta ei ole tarkastettu koskaan. Pieni osuus vastaajista kertoo, etteivät he tienneet, että palosammutin ylipäätään on syytä määräajoin tarkastuttaa.

Tieto selviää LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselystä.

– Palosammuttimien säännöllisten tarkastusten tehtävä on varmistaa, että hätätilanteessa sammutin toimii. Tarkastus on hyvä tehdä vuoden välein, jos sammutinta säilytetään paikassa, jossa se on alttiina kosteudelle, tärinälle, lämpötilojen vaihtelulle tai pakkaselle, LähiTapiola Loimi-Hämeen riskienhallintapäällikkö Liisa Leinamo kertoo.

Kodin sisätiloissa pidettäville käsisammuttimille LähiTapiola suosittelee kahden vuoden välein tehtyä tarkastusta, jonka tekee valtuutettu sammutintarkastaja. Jos sammutinta on käytetty, se pitää uusia.

Paloturvallisuuden edistämiseksi LähiTapiola Loimi-Häme järjestää sammutintarkastuspäiviä toiminta-alueellaan 27.7.–6.8.

Tammelassa sammuttimensa voi tarkastuttaa Mustialassa (Renkituvantie 10) ti 27.7. klo 14–17 ja Loimaalla Prisman pihalla (Aleksis Kiven katu 7) pe 6.8. klo 12–16.

Sammutintarkastuspäivät ovat kaikille avoimia ja käsisammuttimen tarkastuksen hinta on 5 euroa/pullo.

Uusimmat

Fingerpori

comic