Lounais-Häme

Kuka on kestävin? Helle paahtaa juoksijoita Ratakympillä Forssassa

Paahtava helle tuo lisähaastetta Forssan Salaman järjestämään Ratakymppiin torstaina Lamminrannassa. Sääennusteet lupaavat tapahtuman ajaksi noin 28 asteen lämpötilaa.

Tapahtumaa ei kuumuuden takia peruta, mutta järjestäjät pelkäävät, että helle verottaa osanottoa.

– Ratakymppi on otettu hyvin vastaan. Tapahtuma on kerännyt paljon juoksijoita, ja täällä on tehty hyviä tuloksia. Tänä vuonna keli vaikuttaa varmasti osallistujamäärään, mutta tapahtumaa ei peruta, koska kyseessä on virallinen piirikunnallinen kilpailu, kertoo Teppo Määttänen järjestävästä seurasta Forssan Salamasta.

Ratakymppi juostaan torstaina yhdeksännen kerran. Kuntosarja starttaa kello 18 ja kilpasarja kello 19.30. Kuntosarjassa ei ole juoksijoille aikarajoja, mutta kilpasarjalaisten toivotaan alittavan 45 minuuttia.

– Meidän täytyy pohtia Ratakympin ajankohtaa, koska helle on aiemminkin kiusannut kilpailijoita. Täksi vuodeksi siirsimme kilpasarjan starttia illalla myöhäisemmäksi, jos olisi hieman viileämpi, kertoo Määttänen.

Miesten Ratakympin kisaennätys on hollantilaisen, Turun Urheiluliittoa edustavan Thijs Feuthin 32.15,9. Naisten ykkösnoteeraus on KU-58:n Laura Mannisen (ent. Markovaara) juoksema 34.53,5. Molemmat tulokset ovat kesältä 2015.

Ratakymppi kuuluu Forssan Lehden Puistojuoksu -tapahtumasarjaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic