Lounais-Häme Forssan seutu

Kuka on vuoden 2019 vapaaehtoinen? Ehdolla myös Forssan Mervi Vastamäki ja Jokioisten Atte Ahokas

Leijonaemot ry on nostanut ehdolle Mervi Vastamäen. Kuva: Seppo Pessinen

Forssan seudulta on ehdolla kaksi Vuoden 2019 vapaaehtoinen -äänestyksessä, jonka organisoi Kansalaisareena.

Erityislasten vanhempia tukeva Leijonaemot ry on ehdottanut palkinnonsaajaksi forssalaista Mervi Vastamäkeä, joka on ollut yhdistyksen toiminnassa yhdeksän vuotta. Hän on muun muassa jakanut tietoa Leijonaemoista luennoimalla oppilaitoksissa, toiminut vertaisryhmän ohjaajana sekä järjestänyt kotipaikkakunnallaan Forssassa paljon erilaisia tapahtumia vanhemmille, perheille ja erityislasten sisaruksille.

Yhdistys kiittelee hänen tehneen erityislapsiperheen arkea näkyväksi oman perhetilanteensa ja Leijonaemojen kautta. Hänen vahvuuksiaan ovat sosiaaliset taidot, tehokas organisointikyky, kokonaisuuksien hallinta sekä lämpö, jolla hän kohtaa jokaisen ihmisen.

Ilmastoaktivisti Atte Ahokas kannusti kaikkia osallistumaan ilmastonmuutoksen torjumiseen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ilmastoaktivisti Atte Ahokas Ilmastoaktivisti Atte Ahokas on ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ehdolle on asetettu myös jokioislainen Atte Ahokas. Häntä ehdottaneet luonnehtivat Ahokasta Suomen Greta Thunbergiksi.

Ahokkaan arvioidaan vapaaehtoistoiminnallaan inspiroineen tuhansia nuoria ilmastokoululakkoilijoita Fridays for Future Suomen osalta ja hän on noussut nuorten ääneksi kotimaisessa ilmastokeskustelussa.

Perusteluissa todetaan myös, että Ahokas on vapaaehtoistoiminnallaan osoittanut, että nuoretkin voivat vaikuttaa ja tehdä vapaaehtoistyötä.

 

Ehdokkaita on Vastamäen ja Ahokkaan lisäksi 84 eri puolilta Suomea.

Äänestysaikaa on 27.10. asti. Hyväksyttävät äänestystavat ovat Kansalaisareenan verkkosivuilla oleva lomake sekä verkkosivuilta tulostettavat viralliset äänestyslistat. Nettisivulta löytyvät myös paikkakunnittain jaotellut ehdokkaat ja heidän kuvauksensa.

Raati valitsee Vuoden vapaaehtoisen kymmenen eniten yleisöääniä saaneen joukosta. Hänet palkitaan Vapaaehtoisten päivänä 5.12.2019.

Vuoden vapaaehtoinen -palkinto jaettiin viime vuonna poikkeuksellisesti kahdelle vastaanottajalle: Vuoden vapaaehtoiset 2018 ovat Jouko Näivä Helsingistä ja Tapani Vainikainen Vantaalta. FL

Lisää aiheesta: Ehdota Vuoden vapaaehtoista, Kansalaisareena kerää hyviä nimiä ehdolle

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic