Lounais-Häme

Kuka vastaa Forssan peruskoululaisten tietotekniikasta?

Forssan kaupunki tarjoaa tänä lukuvuonna kaikille peruskoulun oppilaille henkilökohtaiset tietotekniikkalaitteet. Alakoululaiset saivat tabletin ja yläkoululaiset kannettavan tietokoneen.

Forssan Lehden lukija ihmettelee, eikö kaupunki ole hankkinut vakuutuksia laitteille ja kuka joutuu maksumieheksi haaverin tai varkaustapauksen sattuessa.

Onko kaupunki vakuuttanut laitteet, Forssan sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen?

-Kaupungilla on yleinen vakuutus kaikille tavaroille, mutta sillä ei ole merkitystä huoltajille. Harkitsemme jokaisen tavaran tai asian kohdalla erikseen, otammeko vakuutuksen vai katsommeko, että riski on niin pieni, että on halvempaa korvata se itse.

Eli kuka vastaa, jos oppilaan laite hajoaa, varastetaan tai kadotetaan?

-Se riippuu vähän oppilaan iästä.

-Jos oppilas omaa huolimattomuuttaan vaikkapa hajottaa laitteen tai myy sen, silloin korvausvelvollisuus on huoltajalla. Jos se menee normaalissa käytössä rikki tai jos kyseessä on vaikkapa hyvin pieni oppilas, kyllä me silloin korjaamme laitteen tai annamme uuden tilalle.

-Katsomme tapaukset aina tilannekohtaisesti, ja sama pääsääntö koskee kaikessa muussakin.

Onko tilannekohtainen katsominen siis verrattavissa esimerkiksi siihen, rikkooko oppilas koulun ikkunan tarkoituksella vai vahingossa?

-Juuri niin, naulan kantaan.

Mistä korjaus tai uusi laite maksetaan, jos kaupunki päättää korvata sen?

-Kaikki käydään lautakunnissa läpi. Rahat tulevat kaupungin omista rahoista.

-Kysymys vakuutuksesta on mielestäni epäolennainen, koska vakuutuksellamme ei ole mitään merkitystä siihen, korvataanko laite vai ei. Vakuutus liittyy vain meidän omaan riskienhallintaamme.

-Pyrimme siihen, että lapsi ja nuori oppii kantamaan vastuuta ja pitämään huolta, on kyse sitten koulukirjoista, tableteista tai mistä tahansa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic