Lounais-Häme

Kukkamarkkinoilla suosiossa kosmos ja kierrätystavara

Kosmoskukka. Siinä on tämän hetken trendikkäin kukka suomalaisissa puutarhoissa.

Lajikkeen menekki on tällä hetkellä sen verran suurta, että viidensillä Forssan Kukkamarkkinoilla kosmoskukat ehtivät usealta myyjältä jopa loppua heti aamupäivän ensitunteina ennen kuin niitä ehdittiin hakea lisää.

-Meillä oli neljä laatikkoa, jotka menivät hetkessä. Nyt niitä haetaan jo lisää, Anniina Länsikylä humppilalaisesta Puutarha Veijo Tonterista kertoi jo aamupäivällä.

 

Humppilalaiset Aira ja Eero Pennanen ehtivät napata itselleen vaaleanpunaisia kosmoskukkia ennen kuin ne loppuivat.

-Tälle on varattu jo ruukku kotona. Tulin tänne nimenomaan hakemaan kosmoskukkia, mutta samalla katselemaan myös muuta, Aira Pennanen sanoi.

Kosmoskukka on sirolehtinen mutta samalla vahvavartinen ja melko suurikokoinenkin kukka. Sitä on valkoisena ja vaaleanpunaisena.

-Kosmoskukka on sen verran erikoinen kukka, että ehkä siksi se on suosittu, Länsikylä pohtii.

Aira Pennasen mukaan hän olisi ottanut kosmoskukkia kotiinsa jo viime vuonna, mutta ne olivat jo vuosi sitten kiven alla.

 

Kosmoskukkien lisäksi muun muassa amppelit ovat aina muodikkaita ja hyvin suosittuja, Juha Torkkel forssalaisesta Torkkelin puutarhasta huomautti.

-Helppohoitoisuus on myös aina suosiossa. Ja vanha kunnon pelargonia pitää aina pintansa, Torkkel kertoi.

Vaikka vanhoja suosikkeja myydään edelleen runsaasti, on Torkkel huomannut, että nykyisin niitäkin laitetaan esille aiempaa rohkeammin.

-Nykyään uskalletaan sekoittaa useampia erilaisia lajikkeita, eikä mennä sellaisella DDR:mäisellä kaavalla, että samassa paikassa voisi pitää vain tiettyjä kasveja, Torkkel sanoi.

 

Riihimäkeläinen Mirva Valvanto pyrkiikin välttämään lokerointia. Valvanto myi Forssan Kukkamarkkinoilla itse tekemiään asetelmia, joissa kukkia ja esimerkiksi mansikoita oli yhdisteltynä erilaisissa kierrätystavaroissa, kuten puulaatikoissa, metalliämpäreissä ja pesuvadeissa.

Valvanto kertoo olevansa intohimoinen kirpputorien ja tapahtumien kiertäjä, joista kertyy mukaan erilaisia tavaroita. Näihin tavaroihin hän harrastuksenaan istuttaa erilaisia kukkia, joita sitten myy eteenpäin.

-Tässä on myös ekologinen puoli. Näitä laatikoita ja ämpäreitä voi aina käyttää uudelleen, mikä on hienoa, Valvanto kertoi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic