Lounais-Häme

Kukkataloon ei sittenkään panimoa

Mustialan Kartano oy:n nimellä tähän saakka yritystoimintaa pyörittäneiden Anne ja Mikko Silmälän suunnitelmat uuden panimon paikasta ovat muuttuneet. Marraskuussa Silmälät kertoivat muuttavansa panimon Humppilaan kakkostien varrelle Kukkatalona tunnettuun rakennukseen.

Panimon paikka on sen jälkeen kuitenkin vaihtunut. Mikko Silmälä kertoo, että panimon vaatimat muutokset kiinteistöön ja tekniikkaan olisivat tulleet Kukkatalossa turhan kalliiksi. Forssan Yrittäjänkaaresta löytyi tila, johon ei isoja muutoksia tarvitse tehdä.

– Tila on hallitilaa, jossa viemäröinnit ja sähköt ovat valmiiksi vaatimusten mukaiset. Kukkataloa ei ole meidän puoleltamme lopullisesti kuopattu, mutta nyt keskitymme saamaan tilat Forssassa kuntoon ja panimon pyörimään.
Silmälä kertoo aloittaneensa jo siivous- ja pienet muutostyöt uusissa tiloissa. Panimon laitteisto on tilattu Kiinasta, josta Silmälä odottaa sitä saapuvaksi Suomeen maaliskuussa.

– Päivitämme OlutMyllyn sosiaalisen median kanaviin ajantasaisesti tietoa siitä, miten hommat etenevät, Silmälä vinkkaa.

Mikäli aikataulu pitää, tuotanto saadaan käyntiin huhtikuun alkupuolella. Ensimmäisiä oluita olisi näillä näkymin luvassa touko-kesäkuussa.
– Olutta pääsemme myymään mahdollisesti jo sitä ennen, sillä entiseltä panimolta on varastoa jäljellä, Silmälä sanoo.

Tavoitteena on valmistaa olutta alkuun noin 12 000 litraa vuodessa. Panimon laitteiden kapasiteetti riittää Silmälän mukaan kuitenkin jopa 50–60 000 litraan vuodessa.
– Sillä määrällä tuotantopuoli olisi vielä yhden ihmisen hallittavissa. Tuotannon lisääminen ei oikeastaan muuta vaadi kuin uusien säilytystankkien hankkimista. 

Panimon yhteyteen tulee myös pieni aulapubi, jossa voidaan järjestää panimokierroksia ja olutmaistiaisia. Panimolla tulee olemaan myös omien oluiden suoramyyntiä, minkä uusi, vuoden alussa voimaan tullut alkoholilaki mahdollistaa.

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/41620-panimoravintola-kakkostien-varrelle

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti