Lounais-Häme

Kuljetuspalvelukeskus tiedottaa: "Kanta-Hämeen sote-taksijärjestelmässä ei ole paluuta vanhaan"

Sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut eivät ole toimineet. Forssalainen invataksiyritys on auttanut pulaan joutuneita asiakkaita päivittäin.

Kanta-Hämeessä on käyty viime päivinä kiivasta keskustelua siitä, että sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut eivät toimi.

Taksia tilattaessa saattaa joutua odottamaan puhelimessa jopa 30 minuuttia, eikä tilauksenkaan jälkeen ole ollut varmaa, että taksi saapuu paikalle. Lisäksi monelta asiakkaalta on jäänyt huomaamatta, että taksi pitää syyskuun alusta lähtien tilata viimeistään kaksi tuntia ennen matkaa. Aikataulumuutos on jättänyt monet taksin tarvitsijat pulaan.

Ongelmista huolimatta maakunnallinen kuljetuspalvelukeskus tiedottaa, että vanhaan järjestelmään ole enää paluuta.

Kanta-Hämeessä on päätetty pitäytyä yhdenmukaisissa kuljetuspalveluissa, jotka ovat kilpailutuksen tuloksena siirtyneet Taksi Tampereelle. Yritys teki kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen.

Aiemmin forssalaiset saivat soittaa suoraan tutulle invataksille, ja kuljettaja saapui paikalle yleensä nopeasti. Muutos on siis Forssassa sote-taksia käyttäville suuri.

Maakunnallinen kuljetuspalvelukeskus myöntää tiedotteessaan, että uuden järjestelmän käyttöönotossa on ollut vaikeuksia puhelinpalveluun, järjestelmään ja uusiin käytäntöihin liittyen, ja että palvelu ei ole vielä sopimuksen mukaisella tasolla. Tiedotteessa kuitenkin jatketaan, että ongelmia ratkotaan yhdessä Taksi Tampereen kanssa.

 

Aiheesta aiemmin:

Kanta-Hämeen taksisekoilun luvataan loppuvan – Tampereen Aluetaksi lisännyt resursseja

Uusimmat

Fingerpori

comic