Lounais-Häme

”Kultaa näistä kekkereistä aina haetaan”

Salibandy

Forssa

Suomi puolustaa maailmanmestaruutta toukokuussa Ruotsissa pelattavissa alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa. Joukkueessa on mukana myös tammelalainen Samuli Grönfors, joka pelasi päättyneen sarjakauden hämeenlinnalaisessa Steelersissä Salibandyliigaa.

Grönfors oli iloisesti yllättynyt paikastaan kisajoukkueessa. Hän on ollut kyllä mukana maajoukkueleirityksissä, mutta helmikuinen nilkkavamma piti nuoren miehen kahdeksan viikkoa sivussa pelikentiltä, eikä valintaa kisoihin voinut pitää varmana.

– Ihan mukavalta tuntui, kun sain puhelun, jossa kerrottiin valinnasta kisoihin, Grönfors sanoo.

Nivelsiteet ovat nyt kunnossa ja Grönfors iskussa. Ennen Ruotsin MM-kisoja maajoukkueryhmä leireilee vielä Eerikkilässä hiomassa yhteispeliään ja kisakuvioita.

Suomi puolustaa kahden vuoden takaista maailmanmestaruutta, mutta kisojen suurin suosikki lienee kuitenkin kotiyleisön edessä pelaava isäntämaa Ruotsi. Muita ennakolta kovia maita ovat Tshekki ja Sveitsi.

– Kansainvälisissä peleissä on niin kova taso, ettei mitään maata vastaan voi lähteä neppailemaan. Takkiin tulee, jos ei ole koko ajan hereillä, Grönfors muistuttaa.

Grönfors on pelannut Ruotsia vastaan aiemminkin, ja tietää, että länsinaapuri on hyvällä pelillä kaadettavissa. Isokokoinen Ruotsi on Suomea fyysisempi joukkue, mutta Grönforsin mukaan Suomi pelaa Ruotsi kypsemmin.

Suomi on myös erittäin taitava ja hyvähenkinen joukkue.

– Ruotsin on siinä mielessä helppo lähteä kisoihin, että saavat pelata kotiyleisön edessä, eikä heillä ole paineita mestaruuden puolustamisesta. Meillä on kuitenkin tekninen ja palloviisas joukkue, joka löytää konstit Ruotsin kaatamiseen. Kultaahan näistä kekkereistä aina haetaan, Grönfors sanoo.

FoSu-kasvatti Grönfors on nimetty MM-kisajoukkueessa hyökkääjäksi, mutta yhtä hyvin hän saattaa pelata puolustajana. Tammelalaislupaus on tottunut pelaamaan molemmilla pelipaikoilla niin FoSun aikoina kuin päättyneellä kaudella Steelersissä.

– Pelasin nuorena paljon hyökkääjänä, ja olen tottunut pääsemään tehopisteille. Toisaalta taas puolustajan tontilla saa pitää enemmän palloa. Molemmissa paikoissa on hyvät puolensa.

Grönfors lähtee tekemään tasaisia, hyviä MM-kisoja.

– Lähden hoitamaan mahdollisimman hyvin sen roolin, minkä valmentaja minulle antaa.

Grönfors siirtyi kaudeksi 2016–17 Forssan Suuppareista Steelersiin Hämeenlinnaan. Ero 2. divisioonalla ja liigalla on iso, mutta lupaus näytti kykynsä ja osoitti pärjäävänsä Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

– Tein kesällä hyvin töitä, jotta olin valmis liigavauhtiin.

Alkukausi oli Steelersille vaikea, mutta lopulta joukkue kipusi kymmenenneksi ja jäi vain pari pistettä pudotuspelipaikasta.

– Tavoitteena oli suora säilyminen, mihin pystyimme. Ensi kaudeksi tavoitteeksi pitää ottaa pudotuspelipaikka, toteaa Grönfors, joka mitä todennäköisimmin jatkaa ensi kauden Hämeenlinnassa.

 

Suomi Ruotsin MM-kisoihin
Maalivahdit Olli Kuisma TPS, Turku, Riku Saarentola Classic, Tampere.Puolustajat Eemeli Akola Classic, Tampere, Eetu Ijäs OLS, Oulu, Aapo Hämäläinen Josba, Joensuu, Perttu Järvinen EräViikingit, Helsinki, Alexander Nyman Blue Fox, Uusikaarlepyy , Antti Suomela OLS, Oulu .Hyökkääjät Samuli Grönfors Steelers, Hämeenlinna, Aaro Helin Classic, Tampere, Heikki Iiskola Indians, Espoo, Eero Jalo TPS, Turku, Justus Kainulainen LASB, Hämeenlinna, Joonatan Kovanen NST-Lappeenranta, Mikko Laakso M-Team, Helsinki, Mika Majalahti EräViikingit, Helsinki, Joona Rantala Zug United (SUI), Christian Remes Tiikerit, Vantaa, Toni Rintala Esport Oilers, Espoo, Eetu Sorvali Josba, Joensuu.Päävalmentaja Heikki Luukkonen, valmentaja Jyri Korsman, valmentaja Joonas Naava, valmentaja Atte Juuti, maalivahtivalmentaja Tony Bäcksbacka.Alle 19-vuotiaiden MM-kisat pelataan 3.-7. toukokuuta Vaxjössä Ruotsissa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic