Lounais-Häme Tammela

Kulttuurikävely Tammelan erämaajärvellä sienitutkijan saareen – Karstenin mökillä avoimet ovet lauantaina

Vuonna 1878 rakennettu Karstenin saarimökki postikorttiin ikuistettuna. Postikortin kuva: Daniel Nyblin Kuvaaja: Tammelan kunta

Tammelan Saloistenjärvellä järjestetään lauantaina kulttuurikävely sienitieteilijä P.A. Karstenin saarimökille.

Mökki oli lähestulkoon unohtunut ja osin ränsistynyt mutta sai viime kesänä uuden elämän. Tärkein teko oli katon kunnostaminen.

Kunnostuksen mahdollistivat vapaaehtoiset, Hämeen ammattikorkeakoulu ja Suomen Sieniseura.

P.A. Karsten oli 1800-luvun merkittävimpiä sienitutkijoita, joka vietti pitkiä aikoja Saloistenjärven saarimökissään.

Lauantaina esitellään niin saarta, mökkiä kuin Karstenia kulttuurikävelyllä, jonka järjestävät Suomen Sieniseura ja Tammelan kunta.

Opastusauto Saloistenjärven uimarannan parkkipaikalle lähtee Tammelan kunnantalon pihalta klo 11.00. Parkkipaikka sijaitsee Pikkaraisentien varressa Topaasikujan kohdalla, vajaan kilometrin päässä Haarankorventiestä.

Parkkipaikalta kävellään rantaan ja edelleen Selkäsaareen. Matka yhteen suuntaan on noin 1,5 kilometriä. Kulkupeliksi suositellaan potkukelkkaa tai suksia.

Tammelan pohjoisosissa sijaitseva Saloistenjärvi on todellinen erämaajärvi, sillä sen rannoilla ei ole yhtään aktiivikäytössä oleva mökkiä.

Jo pelkkä Saloistenjärvi on kokemisen arvoinen. Mikäli lauantaina on hankikanto, suksilla kannattaa kiertää koko järvi niemineen, lahtineen ja saarineen. FL

Kulttuurikävely ja tutustumismahdollisuus sienitutkija Karstenin mökille Saloistenjärven Selkäsaareen 9.3. Tapahtuma järjestetään klo 12.00–15.00 välisenä aikana.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic