Lounais-Häme Forssan seutu

Kulttuurimuodot testiin Kuvion taideleireillä – Naamioteatteria, sanataidetta, laulua ja taikuutta

Koulujen talvilomaviikolle luovaa puuhaa koko perheelle.
Kulttuuriyhdistys Kuvion uusi puheenjohtaja Minna Autio (oik) opetteli taiteilija Reika Vesalan opissa viipperän tekoa.
Kulttuuriyhdistys Kuvion uusi puheenjohtaja Minna Autio (oik) opetteli taiteilija Reika Vesalan opissa viipperän tekoa.

Kulttuuriyhdistys Kuvion Taidetalo liikkeessä -hanke tarjoaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia kulttuurimuotoja talvilomalla.

– Lasten ja nuorten taideleirejä on tarjolla kaikissa viidessä jäsenkunnassamme. Leireillä ei tunneta kuntarajoja, joten puuhaa riittää tarvittaessa koko talvilomaviikoksi, Kulttuuriyhdistys Kuvio ry:n puheenjohtaja Minna Autio kertoo.

Kahden viikon aikana on luvassa monenlaista aina klovneriasta taikuuteen ja sanataiteesta laululeiriin.

– Leireillämme ei ole taitotasovaatimuksia, vaan ne soveltuvat sekä konkareille että aloittelijoille. Hyvässä tapauksessa voi löytyä uusi harrastus tai inspiraatio elämään.

Ilmoittautuminen talvilomaleireille on meneillään osoitteessa kuvio.org. Osallistumismaksu on ensimmäiseltä alaikäiseltä leiriläiseltä 15 euroa ja seuraavilta 10 euroa per henkilö. Huoltajat pääsevät lapsen mukana maksutta, mutta ruokailevat omakustanteisesti.

Teatteria naamion takaa

Maanantaina 17.2. klo 9.30–15.30 teatteriammattilainen Jonna Wikström ohjaa noin yläkouluikäisille nuorille suunnatun teatterileirin, jossa perehdytään naamioteatteriin sekä klovneriaan. Kartanon koulun salissa järjestettävän leirin pääpaino on fyysisessä teatterissa.

Sama leiri järjestetään myös to 27.2. klo 9.30–15.30 Tammelan Manttaalilla.

Viipperätyöpaja Ypäjällä

Taiteilija Reika Vesala ohjaa pe 21.2. klo 10–15 Kartanon koulun salissa koko perheelle suunnatun viipperätyöpajan.

Materiaalina työpajassa käytetään kierrätys- ja paperimateriaaleja. Malleja on useampia, joten työpajalla voi valmistaa monta erilaista nostalgista tuulihyrrää.

Minimaailmoja Jokioisilla

Maanantaina 24.2. klo 10–16 Jokioisten Paanan koulun kuvataideluokka muuttuu koko perheen Taidelaboratorioksi.

Mirjami Rantamäen ohjaama taidepaja tarjoaa kurkistuksen maisemasuunnittelun, arkkitehtuurin ja sisustussuunnittelun maailmoihin sekä tutustuttaa pikakameralla kuvaamiseen. Työpajassa suunnitellaan ja rakennetaan minimaailma, joka ikuistetaan Polaroid-kameralla.

Sanataidetta Humppilassa

Maanantaina 24.2. klo 10–15 Humppilan Lasin kauppakeskuksen tiloissa järjestetään mielenkiintoinen leiri noin 11–15-vuotiaille.

Runoilija ja kuvataiteilija Tiina Poutasen ohjauksessa arki ja tavalliset asiat muuttuvat oudoiksi ja erikoisiksi. Leirillä keksitään uusia maailmoja ja olentoja, nähdään maailma erilaisin silmin ja kuvataan mystisiä ideoita sekä sanoin että kuvin.

Poutanen tuo leirin myös Forssan Kuvataidekouiluun pe 28.2. klo 10–15.

Laulua leirillä

Tiistaina 25.2. klo 10–15 Jokioisten Paanan koululla kokoontuu noin 10–16-vuotiaille suunnattu laululeiri.

Musiikkiteatteriohjaaja Merikerttu Mutala ohjaa laululeirin, jossa lauletaan helppoja kuorolauluja sekä tämän päivän pop-kappaleita moniäänisesti. Leirillä toimitaan ryhmässä, joten yksinlaulua ei tarvitse jännittää.

Sama kurssi järjestetään ke 26.2. klo 10–15 Lounais-Hämeen musiikkiopiston 2. kerroksen kuorosalissa.

Taikuutta Tammelassa

Taikuri Jari Reponen johdattaa noin alakouluikäiset lapset taikuuden maailmaan Manttaalin nuorisotilalla Tammelassa ke 26.2. klo 10–15.

Taikurikurssilla opetellaan hauskoja taikatemppuja, perehdytään taikurin rooliin ja tehdään erilaisia esiintymistaidon harjoituksia. Kurssi on suunnattu alakoululaisille. Oppilaat saavat taikavälineet omakseen kurssin päätteeksi.

Kierrätystaidetta Humppilassa

Sari Kivimäki ohjaa Humppilan Lasin kauppakeskuksen tiloissa pe 28.2. klo 10–15 koko perheen kierrätystaidepajan. Valmiita taideteoksia esitellään taiteilijoiden luvalla leirin jälkeen Humppilan kirjaston näyttelytilassa.

Kierrätystaidepajan yhteydessä voit tehdä itsellesi myös nostalgisen tuulihyrrän eli viipperän taiteilija Reika Vesalan opissa.

 

 

Juttu on julkaistu Seutu-Sanomissa 12.2.2020. 

Uusimmat

Fingerpori

comic