Lounais-Häme

Kulttuurintäyteisiä kalenterimerkintöjä

Forssassa on kulttuurin saralla edessä vilkkaat ajat, sillä Forssan Kulttuuri-Axel on täyttänyt kalenteria musiikkitapahtumien kiitettävästi niin loppuvuoden kuin jo ensi vuodenkin osalta.

-Yhistyksen toiminta on alkuajoista paisunut. Tarjolla on likipitäen musiikin koko kirjoa bluesista rockiin ja iskelmään. Olemme laajentaneet repertuaaria vinkkien perusteella, yhdistyksen puheenjohtaja Sami Mattila toteaa tyytyväisenä.

Tori soimaan -tapahtumatkin jatkuvat vielä 10.9. saakka, mutta senkin jälkeen musiikinystäviä hellitään monenlaisella musiikkitapahtumalla.

Syyskuun alussa Kulttuuri-Axel täyttää ison aukon tämän vuoden paikallisessa musiikkitarjonnassa. Kun perinteistä Tyykibluesia ei tänä vuonna järjestetä, Kulttuuri-Axel tarjoaa korvaavan huippuluokan Deep Blue Cotton City -konsertin 3. syyskuuta.

Kulttuuri-Axel halusi omalla tapahtumallaan nostaa esiin bändejä, joiden riveissä on vahvaa forssalaista blues-osaamista.

-Lisäksi halusimme konserttiin mukaan huippukokoonpanon, ja Erja Lyytinen ja Heikki Silvennoinen ovat eittämättä tämänhetkiset blues-taivaan kirkkaimmat tähdet, Mattila kertoo.

-Vaikka konsertissa on tällainen rajattu genre, esiintyjät vetävät paikalle taatusti laajalti musiikinkäyttäjiä.

Lokakuun puolivälissä on vuorossa toivottu Malin veljesten Vysotsky-ilta. Konsertin tähtivieraaksi saapuvat näyttelijä Martti Suosalo sekä taiteilija Anneli Saaristo.

Konserttiin liittyen toteutetaan kirjaston Vinkkeli-näyttelytilassa myös Mika ja Turkka Malin koko uraa käsittelevä näyttely, johon yhdistetään Vysotsky-näyttely. Nähtäville tulee valokuvia, tauluja, julisteita, kultalevyjä, lehtileikkeitä sekä ääni- ja kuvatallenteita.

Kulttuuri-Axelin vauhti ei hiljene vuoden vaihtuessakaan. Tammikuun lopulla juhlistetaan upeita 1950–1970-lukujen suomalaisia naisartisteja forssalaistulkinnoin.

-Olemme valjastaneet konserttiin esiintyjiksi parhaat paikalliset naislaulajat, Mattila kertoo.

Vierailevana tähtenä konsertissa esiintyy Milana Misic, joka saapuu laulamaan äitinsä Laila Kinnusen kappaleita. Säestyksestä vastaa Juhani Kähkösen johtama house-bändi. Yleisöllä on mahdollisuus myös tanssia konsertissa kuultavien iskelmien tahtiin.

Helmikuussa on vuorossa seuraavat Tyykijazzit.

Keväällä Kulttuuri-Axel toteuttaa monen rock-musiikin ystävän toiveen tuomalla AprilRock-festareille keikalle Ile Kallion Big Rock -bändeineen.

-Ile on tuttu Hurriganesista, mutta hän on koonnut ympärillen kovan luokan muusikoista koostuvan bändin, Mattila sanoo.

Ensi kesäkin avataan tuttuun tapaan Kulttuuri-Axelin ja Forssan Wahren-keskuksen yhdessä järjestämällä Forssa Unplugged -ilmaiskonsertilla.

-Unplugged järjestetään jo kahdeksatta kertaa. Kyllä aika rientää, Mattila toteaa naurahtaen.

-Konsertin pääesiintyjä on Esa Pulliaisen C-Combo ja Mr. Breathless, jotka soittavat Agentsin vanhoja kappaleita, mutta myös Jerry Lee Lewisin tuotantoa. He villitsevät taatusti puistoyleisön.

Lisäksi Kulttuuri-Axelin suunnitelmissa on järjestää toukokuussa 2017 hyväntekeväisyyskonsertti Ruostejärven kesäsiirtolan hyväksi ja sen kunnostamiseksi jälleen forssalaisten lasten ja nuorten käyttöön.

-Olemme miettineet kortemme kantamista kekoon Ruostejärven puolesta ja hyväntekeväisyyskonsertilla voisimme kulttuurin keinoin auttaa kunnostustoimia käyntiin.

Myös Tori soimaan -tapahtumia aiotaan jatkaa ensi vuonna. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti