Lounais-Häme

Kulttuuripalkinto Forssan Kulttuuri-Axelille

Wahren-keskuksen kulttuuripalkinto on myönnetty tänä vuonna Forssan Kulttuuri-Axel ry:lle. Palkinto jaettiin Forssan itsenäisyyspäivän juhlassa Tölön koululla.
Kulttuuri-Axelin puheenjohtajan Sami Mattilan mukaan tunnustuksen saaminen tuntuu hyvältä. 

– Tunnustus lämmittää ja osoittaa sen, että me olemme onnistuneet tehtävässä, jota olemme suunnitelmien mukaisesti vieneet määrätietoisesti eteenpäin. Tämä osoittaa mielestäni sen, että olemme täyttäneet onnistuneesti aukon musiikki- ja kulttuuritarjonnan saralla Forssan seudulla, Mattila toteaa ilahtuneena.

Mattila muistuttaa, ettei tehtävä onnistuisi ilman hyviä ja sitoutuneita tukijoita ja yhteistyökumppaneita, joita yhdistys on löytänyt yritysmaailmasta. Myös kaupunki on tärkeä yhteistyökumppani, eikä tapahtumien pystyttäminen onnistuisi myöskään ilman oman yhdistyksen vapaaehtoisia talkoolaisia.

– Yhdistyksen perustajavoimissa on musiikkialan ihmisiä, ja toimintaa helpottaakin se, että mukana on samanhenkisiä ihmisiä. 

Mattilan mukaan uusia ideoita konserteista ja tapahtumista viljellään koko ajan, mutta määrällisesti tapahtumakirjoa ei olla lähiaikoina lisäämässä.

– Meillä on jokin konsertti tai tapahtuma keskimäärin kerran kuukaudessa. Se on sellainen määrä, että se pystytään hyvin kunnialla järjestämään, Mattila huomauttaa.

Kulttuuri-Axelin toiminta tavoittaa kaikkiaan 15000 ihmisen laajuisen yleisön vauvoista vaareihin.Monet ilmaistapahtumat tavoittavat myös sellaisen yleisön, jonka ei ole mahdollista hankkia konserttilippua. Yhdistys on onnistunut järjestämään myös useiden nimekkäiden artistien konsertteja Forssaan.

Musiikkia on kuultu Forssan Kulttuuri-Axelin järjestämänä torilla, kirkossa, puistossa ja muissa tapahtumatiloissa. Tänä vuonna ohjelmistossa on ollut mm. lastenmusiikkia Satu Sopasen ja tuttiorkesterin muodossa, Mika ja Turkka Malin Vysotski-ilta, Blues-ilta, Tyykijazz, Unplugged-puistokonsertti ja Tori soi! eli elävää musiikkia kesäkauden toripäivinä. 

Wahren-keskuksen kulttuuripalkintoa on jaettu vuosittain aina vuodesta 1982 lähtien. 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic