Lounais-Häme Tammela

Kulttuuritilaisuudet pienin askelin käyntiin Tammelassa – Kulttuurikävely, kesänkorkkaustapahtumat, kuvataiteen opetusta ja iltatori kesäkuussa

Kulttuurikävelyllä keskiviikkona 3.6. kuljetaan Antto Laihon saappaiden jäljissä.
Tammelassa järjestetään kesäkuussa kuvataiteen harrastajille Portaan Akatemia -kuvataiteen opetusta. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela
Tammelassa järjestetään kesäkuussa kuvataiteen harrastajille Portaan Akatemia -kuvataiteen opetusta. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan kunnan kulttuuripalvelut alkaa järjestää pienin askelein taas kulttuuritilaisuuksia kesäkuun alusta Tammelassa. Kulttuurikävelyllä keskiviikkona 3.6. kuljetaan Antto Laihon saappaiden jäljissä. Kierros vie 150 vuotta sitten syntyneen opettajan, kunnallisvaikuttajan ja kotiseutuaktiivin elämään Tammelassa. Lähtö kulttuurikävelylle tapahtuu Laihon talon portilta klo 18 (Norrintie, päiväkoti Haitulat). Oppaana toimii Seppo Kujala. Tilaisuus myös kuvataan ja sen voi katsella myöhemmin kunnan Youtube-kanavalta.

Tammelan kirjastoauto ja kulttuuripalvelut järjestävät kesänkorkkaustapahtumat Portaassa 10.6. ja Letkulla 11.6. Tarkoituksena on musiikin lomassa toivotella hyvää kesää etäisyydet huomioiden kyläläisten ja kesäasukkaiden kanssa sekä muistuttaa hyvistä kirjastopalveluista kylillä. Lisäksi puhutaan kulttuurikumppanuudesta ja mitä juuri Portaassa ja Letkulla on luvassa kesällä ja mitä odotuksia on ensi kesälle 2021. Tapahtumassa on ilmainen kahvitarjoilu, jonka tarjoavat kirjasto ja kulttuuripalvelut. Musiikkia esittävät Mervi Malin-Santos ja miehensä Hooper Santos Portaan Härkäpostin pihassa 10.6. klo 14.30–15 ja Letkun puodin pihassa 11.6. klo 16.30–17. Kylille ollaan tervetulleita kauempaakin.

Kuvataiteen opetusta Portaan idyllisessä kylämiljöössä

Kuvataiteen harrastajille järjestetään Portaan Akatemia -kuvataiteen opetusta aikuisille Tammelassa maanantaista torstaihin 15.–18.6. klo 10–15 Portaan idyllisessä kylämiljöössä, Portaan Nahkurinverstaalla. Opettajana on Liisa Lehtimäki. Kurssin hinta on 50 euroa, mikä sisältää opetuksen ja lounaan.

Kurssilla harjoitellaan maisemamaalausta akryyli- ja öljyvärejä sekä akvarellivärejä käyttäen. Kuvataiteen harrastajien toivotaan tulevan inspiroitumaan Tammelan Portaan kylän kauniista maisemista ja kesäisestä tunnelmasta. Kurssilla voi syventyä kuvataiteen kiehtovaan maailmaan. Kurssi sopii niin aloittelevalle kuin kokeneemmalle harrastajalle. Tarkemmat ohjeet lähetetään osallistujille kirjeitse. Ilmoittautumiset ottaa vastaan vapaa-aikasihteeri Päivi Paija, puhelimitse 050 376 5162 tai sähköpostitse paivi.paija@tammela.fi. Kurssin järjestää Tammelan kulttuuripalvelut.

Tammelan iltatorilla torstaina 18.6. klo 17–19 esiintyy 26-vuotias harmonikkataiteilija Timo Hautamäki. Hän on saavuttanut muun muassa Kultaisen harmonikan hopeasijat vuosina 2009 ja 2011. Molempina vuosina hän oli myös yleisöäänestyksen voittaja.

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic