Lounais-Häme

Kun Kai Merilä bändeineen sai kiittävää palautetta musiikin supertähdeltä, somerolainen luuli vaimonsa tehneen käytännön pilan

Lounaishämäläinen rokkibändi sai positiivista palautetta kanadalaisrokkarilta.
Kesäkuussa Hired Gun aikoo kuvata Summer of 69 -musiikkivideon. Yhtyeessä soittavat Kai Merilä (vas.), Mika Lepistö ja Petri Lepistö. Kuva: Tapio Tuomela

Kanadalaismuusikko Bryan Adamsin vuodelta 1984 peräisin oleva biisi Summer of 69 on aina lukeutunut Kai Merilän lempibiiseihin.

Jokin aika sitten Merilä teki kappaleesta äänitteen Hired Gun -bändinsä kanssa, jossa basistina toimii Hämeenlinnassa asuva Mika Lepistö ja rumpalina tammelalainen Petri Lepistö. Merilä itse laulaa ja soittaa kitaraa.

Soittajat päättivät tehdä biisistä myös videon, mutta sitä ennen Merilä ehti saada pähkähullun idean – ja myös toteuttaa sen.

– Koska me muutenkin aina keksimme kaikenlaista hullua, halusin, että meidän versiomme Summer of 69 -biisistä päätyy Bryan Adamsin käsiin.

Merilä kyseli tuntemaltaan ison levy-yhtiön pomolta, antaisiko tämä Adamsin tai hänen managerinsa yhteystiedot. Saatuaan manageri Bruce Allenin henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen Merilä lähetti tälle biisin ja pyysi myös soittamaan sen Adamsille.

Sitten tapahtui jotakin yllättävää ja vieläpä varsin nopeasti.

– Vain muutaman tunnin kuluttua meiliini kilahti Allenilta viesti, jonka avasin vapisevin käsin. Ensimmäinen ajatus tosin oli se, että vaimoni Sari on tehnyt jonkin käytännön pilan. Ei ollut.

Allen kertoi Adamsin kuunnelleen Hired Gunin cover-version mielenkiinnolla. Erityisesti laulaja oli pitänyt alkuperäiskappaletta hevimmällä otteella tehdyistä taustoista. Laulajan äänessä taas oli Adamsin mielestä asiaankuuluvaa rosoisuutta.

Lisäksi manageri Allen pyysi lähettämään myös videon, jonka Hired Gun aikoo tehdä kappaleesta. Monen maailmanluokan tähden manageri kertoi uskovansa, että Adams haluaa nähdä sen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kun Kai Merilä bändeineen sai kiittävää palautetta kanadalaismuusikko Bryan Adamsilta, somerolainen arvioi ensimmäiseksi vaimonsa tehneen käytännön pilan Kuva: Tapio Tuomela

Kun Kai Merilä bändeineen sai kiittävää palautetta kanadalaismuusikko Bryan Adamsilta, somerolainen arvioi ensimmäiseksi vaimonsa tehneen käytännön pilan Kuva: Tapio Tuomela

Videota tehdään Tammelassa

Summer of 69 -videon Hired Gun aikoo tehdä kesäkuussa.

Video kuvataan Tammelassa monestakin syystä. Ensinnäkin bändi on kiitollinen siitä, että Tammelan kunta on antanut Manttaalilta käyttöön treenikämpän, minkä Kai Merilä lukee tammelalaisen Petri Lepistön hyvien suhteiden ansioksi.

Lisäksi Tammela on visuaalisestikin upea kunta, jossa hienoja kuvauspaikkoja riittää.

– Videosta ei tule mitään perinteistä rokkikukkojuttua. Emme tee myöskään juonellista videota, vaan se tulee koostuman hyvän mielen jutuista ja kesäisestä hauskasta. Käytämme hienoja maisemia hyväksemme ja teemme samalla Tammelan kuntaa tutuksi, Merilä kertoo.

Videon kuvaajaksi on pestattu Tomi Salakari, joka on tehnyt videoita tunnetummillekin bändeille.

Kemiat kohtasivat

Hired Gun -trio on pitänyt yhtä nyt seitsemän kuukauden ajan. Bändi soittaa pääasiassa rock-covereita Bryan Adamsin lisäksi muun muassa U2:lta, Mötley Cruelta, Judas Priestiltä ja Bon Jovilta.

Merilä on ennenkin musisoinut yhdessä Mika Lepistön kanssa, joten yhteisen musiikin tekemisen käynnistäminen uudelleen oli luontevaa. Samalla Petri Lepistö pyydettiin rumpuihin.

– Mika otti minuun yhteyttä ja kysyi, lähdenkö projektiin. Ilman muuta lähdin, koska kaverit ovat tuttuja ja näissä hommissa tärkeintä on, että kemiat kohtaavat. Jo ensimmäisellä treenikerralla fiilis oli tosi korkealla, tajusin, että tämähän on huikea juttu, Petri Lepistö kertoo.

Mika Lepistö toteaa, että oli helppo lähteä porukkaan.

– Tunnen Peten soittotyylin, ja basson ja rumpujen pitää toimia hyvin keskenään. Bassohan on periaatteessa myös lyömäsoitin. Kaitsun kanssa taas olen tehnyt musiikkitouhuja pitkäänkin, ja yllätyin iloisesti, kun huomasin, miten Peten ja Kaitsun hommat toimivat yhdessä.

Lepistöille ja Merilöille musiikki on rakkaus ja henkireikä. Ja kun kolmikolla vielä synkkaa keskenään, kaikki toimii.

Tosin muusikot toteavat, etteivät lähtisi pilaamaan hommaa ainakaan kolmen viikon Lapin-keikkarundilla. Muutenkin keikkailuun on tarkoitus suhtautua maltillisesti.

Uusimmat

Fingerpori

comic