Lounais-Häme Forssa

Kun motellin varauskirja täyttyy yhtäkkiä, Autokeitaan väki tietää, että jotain on tekeillä

Autokeitaan motellin yöpyjissä on sekä turisteja että työporukoita.
Vuonna 1989 rakennetun motellin huoneet uusittiin perusteellisesti kolme vuotta sitten. Tanja Järvenpää tarkisti, että huone on valmis asiakkaille. Kuva: Lassi Puhtimäki
Vuonna 1989 rakennetun motellin huoneet uusittiin perusteellisesti kolme vuotta sitten. Tanja Järvenpää tarkisti, että huone on valmis asiakkaille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Matkailijoita ja reissutyöläisiä, ohikulkijoita ja rekkakuskeja. Forssan Autokeitaan motelli on löytänyt oman asiakaskuntansa.

Kakkostien ja kymppitien solmukohdassa sijaitsevan motellin käyttöaste on 60–70 prosentin korvilla.

– 1980-luvun lopulla ajateltiin, että motellille olisi kysyntää, koska niitä oli runsaasti esimerkiksi Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa valtateiden varrella. Vuosien mittaan motelli on ollut meille toimiva sivubisnes liikenneaseman kyljessä, yrittäjä Niko Järvi toteaa.

Kysyntä on Järven mukaan ollut kohtalaista jopa korona-aikana.

– Kapasiteetti täyttyy tasaisesti viikko toisensa jälkeen. Toisinaan joutuu myymään eioota, hän lisää.

Motellin varauskirja on myös hyvä indikaattori sille, että jotain seutukunnalla tapahtuu.

– Kun tulee kysyntäpiikki, sille löytyy yleensä syy lähiseudulta. Jossain lähikunnassa on joku koiratapahtuma tai muu vastaava, Järvi tietää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Idea tienvarsimotellista syntyi Amerikan mallista.

Vetovoimatekijöinä iso parkkipaikka ja uudistetut huoneet

Motellissa on huoneita yhdeksän, ja osassa niitä on sauna. Yritys ei ole lähtenyt sivubisnestään laajentamaan, sillä perheyrityksellä on myös hotelli Forssan keskustassa.

Vuonna 1989 rakennetun motellin huoneet uusittiin perusteellisesti kolme vuotta sitten. Pinnat tehtiin uusiksi eikä vanhaa jäänyt.

– Olemme saaneet huoneista kiitosta ja kiittäviä arvioita varausjärjestelmä Booking.comiin. Ihmisillä ei yleensä ole kovin korkeat odotukset tienvarsimotelleille, ja kun meillä yllätytään positiivisesti, se myös kerrotaan.

Yksi vetovoimatekijä motellille on iso parkkipaikka. Liikenneaseman ympärillä riittää lääniä isommallekin kääntösäteelle.

– Sitä arvostavat isoilla ajoneuvoilla liikkuvat työporukat. Tilaa riittää ja ajoneuvon saa lähelle parkkiin omien silmien alle.  Autoja ei tarvitse jättää työmaiden lähikaduille. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic