Lounais-Häme

Kunnallisvaaleihin laskevin ehdokasmäärin Forssassa

Forssassa 43 valtuustopaikkaa tavoittelee huhtikuun kunnallisvaaleissa yhteensä 175 ehdokasta. Neljä vuotta sitten ehdokkaita oli kaikkiaan 195.

Tuolloin valtuustoon valittiin 17 uutta valtuutettua.

Eniten ehdokkaita listalleen Forssassa keräsi sosialidemokraatit, yhteensä 45 kappaletta.

Ainut valtuustossa oleva sosialidemokraatti, joka ei asettunut ehdolle, on Anita Joenpalo, jonka visiitti valtuustossa jäi yhden kauden mittaiseksi. Uutena ehdokkaana listalla on muun muassa lavayrittäjä Pasi Väre.

Alle 30-vuotiaita listalla on kaikkiaan viisi. Vuonna 2012 sosialidemokraatit keräsivät Forssassa 43 ehdokasta, joten sosialidemokraatit kykenivät jopa nostamaan ehdokkaittensa määrää tulevissa vaaleissa.

Toiseksi eniten ehdokkaita keräsi kokoomus, jolla on listoillaan 39 ehdokasta. Ehdolle eivät ole asettuneet valtuustoryhmän puheenjohtaja Marjo Kotioja-Partanen ja Heidi Cavén. Lisäksi Sami Latva on loikannut keskustan listoille.

Uusina ehdokkaina listalla ovat muun muassa pitkän OP-uran tehnyt Jouko Haonperä, poliisi Kari Kauti, DA-Groupin toimitusjohtaja, yrittäjä Sami Kotiniemi, muusikko Turkka Mali, asianajaja Jarkko Männistö, erikoislääkäri Kaisu Norbäck, Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskuksen yrittäjä Minna Penttilä ja merkonomi Wilma Väre sekä sitoutumattomana opinto-ohjaaja Timo Nukari.

Keskustan listalla on 37 ehdokasta, kun vuonna 2012 ehdokkaina oli 44 henkilöä.

Nykyistä valtuutetuista ehdolle eivät asetu kokenut kolmikko Pentti Jolanki, Markku Länninki ja Ansa Mikkola. Uusina ehdokkaina on muun muassa muusikko Ilkka Halonen, osastonhoitaja Jaana Kantee, yrittäjä Rosali Kivitie, projektipäällikkö Eki-Eemeli Känkänen, maatalousyrittäjä Pauliina Lehtinen, Maakunnan vetäjä Jarmo Mäkelä, lastentarhanopettaja Liisa Tonteri ja maatalousyrittäjä Irmeli Vinnikainen.

Ehdolla on myös Forssan kaupunginjohtajaksi hakenut ammatillinen opettaja Ismo Varis.

Vasemmistoliiton ehdokkaaksi on kirjautunut kaikkiaan 29 ehdokasta. Ainut nykyisistä valtuutetuista, joka ei ole lähtenyt ehdokkaiksi on Tiina Tuomisto. Paluuta politiikkaan tekee myös koulunkäyntiavustaja Risto Aaltonen.

Vasemmistoliiton ehdokkaiden joukossa elintarviketeollisuudessa työskentelevillä on melkoinen panos. Uusia nimiä ovat muun muassa hoiva-avustaja Mervi Haippo, lähihoitaja Kirsi Keihäs ja erityislastenkodin johtaja Katariina Pohjalainen.

Perussuomalaisten listoilla on myös kymmenen ehdokasta. Nykyisistä valtuutetuista ehdolle ei asetu Tuula Ylander. Ehdolle on asettunut jälleen ohjelmatuottaja Sami Mattila.

Kristillisdemokraatit ovat koonneet listalleen neljä ehdokasta. Nelikkoon kuuluu myös nykyinen valtuutettu pastori Pekka Murtolahti.

Itsenäisyyspuolueen ainoana ehdokkaana Forssassa on Forssan Puutarhan yrittäjä Tero Ahtola.

Kunnallisvaalit toimitetaan 9.4.2017. Eniten ehdokkaita on ollut vuoden 1984 kunnallisvaaleissa, jolloin ehdokkaita oli peräti 307. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti