Lounais-Häme Ypäjä

Kunnan uusi esite houkuttelee täyttä laukkaa Ypäjälle – Vehreä luonto, yhteisöllisyys ja palvelut luovat perustan hyvälle elämälle

Esitteen keskeisin tavoite on houkutella Ypäjälle uusia asukkaita ja matkailijoita.
– Kunnan uusi esite onnistui hyvin. Siihen on saatu napakka koonti Ypäjästä, Ypäjän kunnanjohtaja Tatu Ujula sanoo. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
– Kunnan uusi esite onnistui hyvin. Siihen on saatu napakka koonti Ypäjästä, Ypäjän kunnanjohtaja Tatu Ujula sanoo. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Ypäjän kunnan uusi esite kertoo hevosista, kunnan lähipalveluista, tonttitarjonnasta ja puhtaasta luonnosta. Kunnanjohtaja Tatu Ujula toteaa, että tuore esite luo osaltaan Ypäjän brändiä. Ypäjä tunnetaan parhaiten hevosista ja niihin liittyvästä toiminnasta, ja myös ne ovat mukana esitteessä, mutta esitteeseen on haluttu tuoda myös muita elementtejä kuin hevoset.

– Esitteessä tulevat julki lähipalvelumme kuten koulu- ja päiväkotipalvelut. Esitteessä kerrotaan myös siitä, että Ypäjällä on puhdasta luontoa ja mukavia ihmisiä. Esittelemme myös kunnan tonttitarjontaa, Ujula sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ypäjän kunnanjohtaja Tatu Ujula lukee lopputulokseen tyytyväisenä kunnan tuoretta esitettä. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Ypäjän kerrotaan olevan turvallinen, helposti lähestyttävä ja aktiivinen kunta, jossa vehreä luonto, yhteisöllisyys ja hyvät palvelut luovat perustan hyvälle elämälle ja sujuvalle arjelle. Kaikkien tärkeiden palvelujen todetaan olevan lähellä kotia, ja matkan Turkuun, Tampereelle tai Helsinkiin kerrotaan taittuvan joutuisasti. Esitteessä mainitaan myös muun muassa monipuoliset liikuntapalvelut ja -paikat.

Liikkuvaa materiaalia ja vaihtuvia kuvia

Nelisivuisen esitteen kannessa ovat hevoset ja otsikkoteksti: Ypäjä – Täyttä laukkaa Ypäjälle. Ujula kertoo, että esitteessä yhdistyvät paperinen esite ja internetissä katseltava interaktiivinen versio, jossa on liikkuvaa materiaalia ja vaihtuvia kuvia. Digitaalista versiota jaetaan nettikanavien kautta.

– Kunnan työntekijät voivat myös käyttää esitteen linkkiä sähköpostiensa allekirjoituksena, kuten teen itsekin, Ujula sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Paperisen version lisäksi Ypäjän uutta esitettä voi lukea digitaalisessa muodossa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Paperista esitettä aiotaan jakaa tapahtumissa, kunhan tapahtumien järjestäminen lähtee taas koronan hellitettyä käyntiin.

– Esitteen tarkoituksena on antaa Ypäjästä käsitys myös sellaisille henkilöille, jotka eivät ole käyneet Ypäjällä.

Esitteen keskeisin tavoite on Ujulan mukaan houkutella Ypäjälle uusia asukkaita ja matkailijoita.

– Tähtäämme tonttitarjonnan esittelyn avulla siihen, että kuntaan muuttaa uusia ihmisiä. Tämä tavoite sopii hyvin nykyään vallalla olevaan monipaikkaiseen asumiseen, jonka mukaan henkilöllä voisi olla esimerkiksi asunto Ypäjällä ja toinen asunto kaupungissa.

Matkailun osalta Ujula toteaa, että Ypäjällä on paljon potentiaalia esimerkiksi hevos- ja maatilamatkailussa.

”Haluamme kirkastaa Ypäjän kuvaa”

Esite on syntynyt yhteistyössä JS Suomi oy:n kanssa. Kunnan puolelta esitettä olivat ideoimassa Ujula ja nuoriso-ohjaaja Piia Nikkilä, mutta kommentteja on kysytty myös muilta.

– Esite onnistui hyvin. Siihen on saatu napakka koonti Ypäjästä, Ujula sanoo.

Ujula toteaa olevansa tyytyväinen myös siihen, että esitteeseen on saatu talvisiakin kuvia. Ne kuvaavat talven ajan harrastusmahdollisuuksia, kuten esimerkiksi Rautarinteen pulkkamäkeä.

Ujula kertoo, että Ypäjällä pohditaan laajemminkin kunnan markkinointia.

– Haluamme kirkastaa Ypäjän kuvaa ja pohdimme, miten ja missä haluamme Ypäjän näkyvän, Ujula sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic