Lounais-Häme Forssa, Ypäjä

Kunnanjohtaja jättää Ypäjän – Riikka Riihimäestä Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtaja

Riikka Riihimäen mukaan kunnanjohtajana toimiminen antoi näköalapaikan tutustua ja verkostoitua tärkeiden yhteistyökumppaneiden kanssa.
Riikka Riihimäki aloitti Ypäjän vt. kunnanjohtajana 1.4.2019. Kuva: Tapio Tuomela
Riikka Riihimäki aloitti Ypäjän vt. kunnanjohtajana 1.4.2019. Kuva: Tapio Tuomela

Ypäjän vt. kunnanjohtaja Riikka Riihimäki, 43, on valittu Forssan Yrityskehitys oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Riihimäki aloittaa uudessa tehtävässään vuoden 2020 alusta. Ypäjän vt. kunnanjohtajana hän on toiminut 1.4.2019 alkaen.

Riihimäki on työskennellyt myös Ammattiopisto Tavastiassa lehtorina, osastojohtajana ja koulutuspäällikkönä yhteensä lähes 20 vuoden ajan. Hän on toiminut yrittäjänä vuosina 1997–2003. Hän on työssään kehittänyt koulutusta yhdessä työelämän kanssa sekä toiminut työelämän osaamisen ennakointiryhmässä.

Riihimäki kertoo tiedotteessa syyksi Ypäjältä irtisanoutumiseen kunnanjohtajan virkavaalista tehdyn valituksen, jonka käsittely on kesken hallinto-oikeudessa. Valituksen teki yksi Ypäjän kunnanjohtajan virkaa hakeneista. Päätös asiasta on tulossa ensi vuonna.

– Irtisanomispäätös ei ollut helppo. Ypäjällä on ollut hyvä olla työssä ja olen viihtynyt erittäin hyvin.

– Asia oli nyt ratkaistava, koska prosessin päättymisen ajankohtaa on ollut mahdotonta ennakoida, eikä sitä voi jäädä odottamaankaan.

”Saan jatkaa työtä seutukunnan hyväksi uudelta tekijän paikalta”

Koulutukseltaan Riihimäki on oikeustieteiden laitokselta valmistunut hallintotieteiden maisteri. Hän on syntynyt Forssassa ja asuu nykyisin Jokioisilla.

– Olen perusluonteeltani kehittäjä, joka elää aina nykyhetkeä monta askelta edempänä. Minulla on kyky ja tarve nähdä asioista monta puolta ja etsiä parempia tapoja tehdä asioita. Odotan suurella mielenkiinnolla mitä saamme yhdessä aikaiseksi, kun teemme seutukuntaa entistä näkyvämmäksi ja elinvoimaisemmaksi, Riihimäki sanoo.

Riihimäen mukaan kunnanjohtajana toimiminen antoi näköalapaikan tutustua ja verkostoitua tärkeiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Sain monelta taholta positiivista kannustusta hakea Fykin toimitusjohtajan tehtävää ja onneksi niin tein. Saan jatkaa työtä seutukunnan hyväksi uudelta tekijän paikalta.

Paikkaa tavoitteli kaikkiaan 28 hakijaa

Toimitusjohtajan paikkaa tavoitteli kaikkiaan 28 hakijaa, joista Fykin hallitus haastatteli seitsemän.

– Valinnan perusteena oli Riihimäen vahvan ammattitaidon ja kokemuksen lisäksi hänen energisyytensä ja dynaamisuutensa, joka on ehditty huomaamaan hänen vajaan vuoden mittaisen vt. kunnanjohtajuutensa aikana. Hän tuntee seudun, sen toimijat ja Forssan Yrityskehityksen hyvin, Forssan Yrityskehityksen hallituksen puheenjohtaja Jaana Lähteenkorva kertoo.

Lähteenkorvan mukaan paikka herätti paljon kiinnostusta.

– Kiinnostus kertoo, että Forssan Yrityskehityksessä on tehty loistavaa työtä Forssan seudun tunnettuuden ja vetovoiman puolesta. Olemme hallituksessa erittäin innostuneita jatkamaan hyvää työtä uuden toimitusjohtajan kanssa, Lähteenkorva toteaa.

Forssan Yrityskehityksen nykyinen toimitusjohtaja Maria Jokinen siirtyy jokioislaisen FM-Haus Oy:n operatiiviseksi johtajaksi.

 

Lue Riikka Riihimäen haastattelu hänen aloitettuaan Ypäjän kunnanjohtajana:  ”Kunta-alalla tarvitaan rohkeutta ja ennakointia” – Riikka Riihimäki aloitti Ypäjän kunnanjohtajana

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

2.4.2020

Uusimmat