Lounais-Häme

Kunnanjohtaja Keskitalo sai erorahansa Humppilassa

Humppilan kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti myöntää kunnanjohtaja Jari Keskitalolle 12 kuukauden palkkaa vastaavan erorahan, mikäli kunnanjohtajan ja valtuuston välille syntyy laaja erimielisyys. Edellytyksenä on, että hän tässä tilanteessa irtisanoutuu itse tehtävästään yhteisellä sopimuksella.

Vielä helmikuussa kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että eroraha on 8 kuukauden palkka. Tosin kyseisessä kokouksessa esityslistalla luki, että kunnanhallituksen puheenjohtaja esittää Keskitalolle 12 kuukauden erorahaa. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ahola (kesk.) totesi kokouksessa, ettei hän ole esittänyt 12 kuukauden erorahaa, vaan se on kunnanjohtajan itsensä esitys.

Tiistai-illan valtuuston kokouksessa erorahan suuruus ei herättänyt keskustelua, vaan se hyväksyttiin yksimielisesti.

Samassa yhteydessä kunnanjohtajalle myönnettiin ero sivistystoimenjohtajan tehtävästä. Muutokset tulevat voimaan, kun päätös on lainvoimainen.

Keskustelua ei herättänyt myöskään hallintojohtaja Maarit Sihvosen eroanomus. Tämä ilmoitti pyytävänsä eroa, koska ei kokenut kykenevänsä työskentelemään vaaditulla tavalla, eli lain, hyvän hallintotavan ja omien arvojensa vastaisesti. Sihvonen on parhaillaan sairauslomalla, jonka syyksi hän ilmoitti työpaikkakiusaamisen. Hänen työsuhteensa päättyy 30. huhtikuuta.

Keskustelua sen sijaan herätti teknisen johtajan valinta. Kunnanjohtaja pohjusti valintaa toteamalla, että Humppila tarvitsee tehtävään henkilön, jolla on kunnallisen alan tuntemusta ja tämä kykenee viemään rakennuslupamenettelyjä eteenpäin.

-Hakijoita oli kuusi, joista kaksi nousi muiden yläpuolelle. Mari Honkonen haastateltiin pienellä ryhmällä kasvotusten ja Martti Kerkelän haastattelin puhelimessa. Haastattelun jälkeen Honkonen osoittautui selkeästi ansioituneimmaksi ja ainoaksi tehtävään soveltuvaksi lähinnä työhistoriansa perusteella, Keskitalo kertoi.

Valtuusto päätti valita tekniseksi johtajaksi yksimielisesti Honkosen, joka toimii tällä hetkellä kunnan rakennustarkastajana.

Kaija Romppainen (kok.) kysyi, miksi johtavan viranhaltijan tehtävään haastateltiin vain kahta hakijaa ja heistäkin toista puhelimessa ja miksei kunnanhallitus haastatellut heitä.

Aira Suikki (kok.) kertoi, että moni on häneltä kysynyt, miksei kunnanhallitus haastatellut ketään ehdokkaista.

-Kari (Ahola) tai Marita (Ketola, valtuuston puheenjohtaja) eivät päässeet paikalle, Keskitalo vastasi.

Kunnanjohtaja totesi muissa asioissa, että valtuutetuille järjestetään ensi viikon torstaina tutustumismatka Attendon Urjalan yksikköön. Siellä yksikönjohtaja vastaa humppilalaispäättäjien mahdollisiin kysymyksiin.

Kunnanhallituksen jäsenille hän lupasi hahmotelmaa uuden hallintojohtajan valintamenetelmästä. Asiaa on tarkoitus käsitellä ensi maanantaina hallituksen kokouksessa, jotta valinta päästään tekemään mahdollisimman pian.

Hanne Seestie (kok.) kysyi, miten kunnanjohtajan kanssa käydään kehityskeskustelu. Ahola vastasi, että toukokuun aikana. Eeva Nurmi (kesk.) toivoi, että käydystä arvioinnista laaditaan yhteenveto valtuutetuille.

Aira Suikki kyseli kunnantalon keittiöremontista.

-Milloin se tehdään, onko kilpailutettu, keneltä kalusteet ja mitä se maksaa, Suikki kysyi.

-Kunnantalon kunnostukseen on varattu investointiohjelmassa 15 000 euroa. Keittiöremontti siirtynee, sillä raha käytetään akuutimpaan asiaan eli ilmastoinnin kunnostukseen, Keskitalo vastasi.

Suikki kysyi myös Juustoportin kanssa käydyistä neuvotteluista. Keskitalo sanoi, että tiedot ovat luottamuksellisia, avoin keskusteluyhteys on olemassa, mutta mitään konkretiaa ei ole.

Marko Huhtanen ja Aira Suikki ihmettelivät kokouksen päätyttyä, miten varhaiskasvatuksesta irtisanotaan yt-neuvottelujen päätyttyä kolmen lapsen äiti.

-Irtisanottiin ainoa, jolla on elätettäviä lapsia ja varhaiskasvatukseen jäi eläkeläisiä. Se oli kauhea vääryys, Huhtanen sanoi.

-Kunnanhallitus päätti irtisanomisten edellytykset. Irtisanottiin kuka tahansa, se oli kauhea vääryys. Selvitimme Kuntaliitosta, millä perusteilla irtisanomisia tehdään, Keskitalo vastasi.

Huhtanen kysyi, mitkä olivat painotukset irtisanottavien valinnassa. Kunnanjohtajan mukaan pitkäaikaiset työntekijät ovat kehittäneet osaamistaan, se painoi ratkaisussa.

Suikki huomautti, että kunnanhallituksen keskusteluissa yksi peruste oli huoltovelvollisuus. Tässä vaiheessa kunnanjohtaja poistui hoitamaan sovitusti valtuutettujen kahvitusta. FL

EDIT: Tarkennettu juttua keskiviikkona 18.4. klo 9.37.

Kunnanvaltuuston kokous oli päättynyt siinä vaiheessa, kun Huhtanen ja Suikki alkoivat ihmetellä kolmen lapsen äidin irtisanomista. Kunnanjohtaja ei poistunut kesken Suikin puheenvuoron kahville, vaan hoitamaan sovitusti valtuutettujen kahvitusta.

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/47002-johtajasopimukseen-erokorvaus-humppilassa

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/49143-sihvonen-lahtee-humppilasta-kokee-tulleensa-tyopaikkakiusatuksi

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/49354-mari-honkosta-esitetaan-humppilan-tekniseksi-johtajaksi

Uusimmat

Fingerpori

comic