Lounais-Häme

Kunnanjohtajan haku nopeasti käyntiin

Ypäjän kunnanhallituksen puheenjohtajaa Markku Leppälahtea (kesk.) harmittaa, että kunnanjohtajaa haetaan tilanteessa, jossa tulevat kunnallisvaalit painavat päälle. Leppälahden mukaan asiassa pitää edetä melko nopeasti, jotta parhaat mahdolliset johtajaehdokkaat saadaan selville.

-Olisi täysin ennenkuulumatonta, jos 1.6. olisimme tilanteessa, jossa kunnalla ei ole johtajaa, Leppälahti huomauttaa.

Leppälahden mukaan hakuaikataulussa pitää ottaa huomioon esimerkiksi päätöksestä valittamisaika sekä aiemmasta virasta irtisanomisaika valittavan henkilön vaihtaessa työpaikkaa. Päättäjän mukaan johtajarintamalla on muutenkin nyt kuhinaa ja parhaista ehdokkaista käydään kilpailua.

-Todella moni kunta hakee tällä hetkellä kunnanjohtajaa. Asian hyvä puoli on, että alan osaajat ovat nyt liikenteessä, Leppälahti sanoo.

Maakuntauudistuksen tuoma muutos kuntien vastuisiin heijastelee Leppälahden mukaan myös siihen, millaista johtajaa kunta tarvitsee. Hän katsoo, että Ypäjä tarvitsee kokenutta kunnallishallinnon osaajaa, joka tuntee ja omaa vahvat kontaktit elinkeinoelämään.

-Hallintovastuiden muuttuessa on riskinä, että valta luisuu täysin uudelle maakuntahallinnolle. Tällaisessa tilanteessa kuntien välinen yhteistyö on tärkeää. Uuden kunnanjohtajan tulisi pystyä tällaista yhteistyötäkin käynnistämään, Leppälahti listaa.

Ypäjän nykyinen kunnanjohtaja Vesa Ketola lisää, että uuden kunnanjohtajan tulisi olla myös kielitaitoinen.

-Ypäjä on kansainvälinen kunta, joten kansainvälisyydestä on varmasti etua tehtävää haettaessa, Ketola ounastelee.

Kunnanhallituksen esityslistalla luki tiistaina, että päätös hakuprosessista annetaan kokouksessa. Ketolalla oli kuitenkin alustava luonnos esityksestä ja viranhakuilmoituksesta, joiden mukaan haku käynnistetään välittömästi.

-Mutta tottakai asiasta pitää tätä ennen keskustella kunnanhallituksessa, jotta meillä on yhteinen näkemys siitä, millaista johtajaa haetaan ja millä työehdoilla. Siitä kuitenkin lähdetään, että uusi johtaja aloittaa 1.6. toistaiseksi jatkuvalla sopimuksella, Ketola sanoi ennen kokousta.

Kunnanhallitus päätti esityksen mukaisesti, että hakemukset tulee jättää 20.2. kello 15 mennessä. Päätös uudesta kunnanjohtajasta tehdään Ketolan mukaan huhti–toukokuussa. Uuden kunnanjohtajan pitää tehdä kunnan kanssa myös lain vaatima johtajasopimus. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti