Lounais-Häme

Kunnat nihkeitä luopumaan kuntayhtymän koronmaksusta

Lounais-Hämeen ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä on esittänyt jäsenkunnilleen peruspääoman koron poistamista. Käytännössä se tarkoittaisi, että kuntayhtymän tällä hetkellä vuosittain maksama noin 93 000 euron korko jäisi kuntayhtymän käyttöön.

Kuntayhtymän johtaja Tuula Koivula kiersi keväällä kunnissa ja seutuneuvostossa perustelemassa koron poistamista. Marraskuun lopulla seutuneuvosto otti asiaan alustavasti myönteisen kannan. Virallisen, puoltavan päätöksen ovat tehneet tähän mennessä Forssa, Humppila ja Urjala.

Jokioisten kunnanhallitus jätti asian pöydälle odottamaan kuntien välisiä jatkoneuvotteluja. Jokioisten osuus korosta on reilut 14 000 euroa vuodessa.

Kuntayhtymän jäsenkunnille esittämässä mallissa kuntayhtymä voisi jatkossa maksaa peruspääomalle korkoa, mikäli taloudellinen tilanne sen sallii ja yhtymävaltuusto niin päättää.

-Esitys perustuu yksinomaan meidän rahoituksemme heikkenemiseen. Kolmessa vuodessa rahoituksemme on pienentynyt yli 20 prosentilla. Se on valtava pudotus, jonka johdosta olemme joutuneet muun muassa vähentämään henkilöstöä, Koivula selittää.

Koivula toivoo kunnilta ymmärrystä ja kädenojennusta kuntayhtymää kohtaan. Kyseessä oleva summa, vajaat 100 000 euroa ei kaada sen paremmin kuntayhtymän kuin kuntienkaan taloutta, mutta antaisi kuntayhtymälle liikkumavaraa.

-Rahalla voisimme palkata kaksi ammatillista ohjaajaa, jotka osittain paikkaavat opetushenkilöstöön kohdistuneita leikkauksia.

Peruspääoman koronpoisto on tapetilla nyt kolmatta kertaa Koivulan 16-vuotisen uran varrella. 2000-luvun alussa myönteisesti suhtautui ainoastaan Ypäjä. Pari vuotta sitten esityksen taakse menivät Forssa ja Tammela ehdollisesti. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic