Lounais-Häme Forssan seutu

Kunnat pohtivat etäkokouksiin siirtymistä – Koronavirustilannetta seurataan Forssan seudulla tarkasti

Tammelan kunta peruu kunnan järjestämät yleisötilaisuudet 31.3. asti.
Koronavirustilanne saattaa tyhjentää Jokioisten kunnan valtuustosalin ja muidenkin Forssan seudun kuntien kokoontumistilat, jos tilalle tulevat etäkokoukset. Kuva: Tapio Tuomela
Koronavirustilanne saattaa tyhjentää Jokioisten kunnan valtuustosalin ja muidenkin Forssan seudun kuntien kokoontumistilat, jos tilalle tulevat etäkokoukset. Kuva: Tapio Tuomela

Koronavirustilannetta seurataan Forssan seudun kunnissa tarkkaan ja pohditaan jatketaanko kokouksien järjestämistä normaalisti.

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi kertoo, että kaupungin johtoryhmä pitää päivittäin teams-kokouksia, joissa käsitellään koronatilannetta. Uuteen tietoon reagoidaan välittömästi.

– Seuraava kaupunginhallituksen kokous on vasta 30. maaliskuuta, ja jos tilanne vaatii, se on mahdollista järjestää etäkokouksena. Myöskään valtuuston kokouksia ei ole ennen tätä. Toimialajohtajat ovat yhteydessä lautakuntien puheenjohtajiin, jotka kutsuvat kokoukset koolle ja niiden järjestämisestä päätetään kulloisenkin tilanteen mukaan, Kesäniemi sanoo.

Kaupungintalo on ainakin toistaiseksi normaalisti auki, mutta Kesäniemen mukaan tilannetta seurataan myös sen suhteen. Työntekijät voivat tehdä mahdollisuuksien mukaan etätöitä. Ohjeena on, ettei kaupungintalolla kätellä ja sairastumisoireista kärsivät jäävät kotiin.

– Kaupungilla on valmiudet sulkea päiväkodit ja koulut, jos se on tarpeen. Keskuskoulu suljettiin kahdeksi viikoksi, koska kaupunki haluaa suojata koululaisia. Vanhempien vastuulla on huolehtia, että oppilaat pysyvät kodin piirissä eivätkä lähde notkumaan kaupungille, Kesäniemi sanoo.

Tammela peruu tilaisuuksia ja sulki kuntosalin

Tammela peruu kunnan järjestämät yleisötilaisuudet 31.3. asti. Asiasta päätti kunnan valmiusryhmä, joka kokoontuu päivittäin.

– Peruminen koskee kulttuuri-, liikunta- ja vapaa-ajan tilaisuuksia, ja myös kuntosali on suljettuna. Koulut, iltapäivätoiminta ja päiväkodit toimivat normaalisti, kunnes toisin tiedotetaan, kunnanjohtaja Kalle Larsson sanoo.

Larsson kertoo pitävänsä sunnuntaina valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakuntien puheenjohtajien kanssa etäkokouksen, jossa sovitaan, kuinka kunnan kokousten kanssa toimitaan. Kunnantalo on auki normaalisti, mutta työntekijöillä on mahdollisuus tehdä etätyötä.


”Kannustamme myös siihen, että työ voidaan hoitaa ensisijaisesti puhelimella tai sähköpostilla eikä kasvokkain tavaten.”


– Kannustamme myös siihen, että työ voidaan hoitaa ensisijaisesti puhelimella tai sähköpostilla eikä kasvokkain tavaten, Larsson toteaa.

Jokioisilla ja Humppilassa seurataan myös tarkasti

Jokioisilla pidetään kunnanjohtaja Jarmo Määtän mukaan maanantaiaamuna palaveri, jossa päätetään koronatilanteen aiheuttamista toimista.

– On todennäköistä, että kokoukset siirtyvät etäkokouksiksi nettiyhteyden tai sähköpostin välityksellä ja muut kunnan palaverit ja tilaisuudet peruutetaan. Tilanne on nyt poikkeuksellinen ja siihen vaikuttaa, jos valmiuslaki otetaan käyttöön. On mahdollista, että laitamme kunnanviraston ovet kiinni ja kunnan muitakin toimintoja joudutaan rajoittamaan. Työntekijät voivat myös jo nyt tehdä mahdollisuuksien mukaan etätyötä.

Humppilassa seurataan kunnanjohtaja Jari Keskitalon mukaan myös tarkasti valtiollisia ohjeita koronatilanteen varalta. Toistaiseksi ensi tiistain kunnanvaltuusto ja muut tulevat kokoukset aiotaan järjestää normaalisti ja kunnantalo pitää avoinna, mutta Keskitalo toteaa, että tilanne voi muuttua nopeastikin.

Ypäjällä valmius nopeisiin päätöksiin

Ypäjällä aiotaan pitää ensi tiistain kunnanhallitus ja muut kokoukset normaalisti, mutta kunnanjohtajan sijaisena toimiva talous- ja hallintopäällikkö Pirjo-Maarit Hellman kertoo, että koronatilannetta seurataan. Kunnantalo on ainakin toistaiseksi normaalisti avoinna, mutta työntekijöille varataan mahdollisuus etätyöhön.

– Pienenä kuntana Ypäjä pystyy tekemään nopealla aikataululla koronatilanteen edellyttämiä päätöksiä, Hellman sanoo.

Urjalassa kunnantalon toiminta ja kokoukset jatkuvat ainakin toistaiseksi normaalisti, mutta kunnanjohtaja Hannu Maijala toteaa, että koronatilanteen kehittymistä seurataan.

Someron kaupungilla ei ole hallintojohtaja Hanna Saarnin mukaan tehty vielä päätöksiä kokousten järjestämisen suhteen, mutta on mahdollista, että ne pidetään jatkossa skype-kokouksina. Avoin päiväkoti suljettiin jo torstaina, ja tilannetta seurataan myös kunnan muun toiminnan suhteen.

Kunnat tiedottavat koronavirustilanteen aiheuttamista toimenpiteistä kotisivuillaan. FL

Lue myös: Korona sulkee kaupungin palveluita: liikuntaryhmät peruttu, Kuutamo kiinni (FL 12.3.2020)

 

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic