Lounais-Häme Forssa

Kunniatehtävä olla kummi – Kummin kaa -iltapäivä veti Forssassa 150 osallistujaa

Forssassa vietettiin ensimmäistä kertaa valtakunnallisesti tunnettua Kummin kaa -iltapäivää. Päivän suosio oli heti suuri, sillä osallistujia oli 150.
Ilona Lahtinen ja hänen kummipoikansa Lukas Seppä kävivät hakemassa kirkonrotaksi pukeutuneelta seurakunnan lapsityöntekijä Anniina Suvilammelta rintamerkit. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ilona Lahtinen ja hänen kummipoikansa Lukas Seppä kävivät hakemassa kirkonrotaksi pukeutuneelta seurakunnan lapsityöntekijä Anniina Suvilammelta rintamerkit. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kummit ja heidän kummilapsensa kokoontuivat sunnuntaina Forssan kirkkoon. Forssassa vietettiin ensimmäistä kertaa valtakunnallisesti tunnettua Kummin kaa -iltapäivää. Päivän suosio oli heti suuri, sillä osallistujia oli 150.

Helsingissä asuvat Nelli ja Niko Savolainen olivat saapuneet viettämään päivää Forssassa asuvan 3-vuotiaan kummityttönsä Elvi Suomen kanssa. Niko Savolainen on kotoisin Forssasta.

– Saimme postissa tapahtumaan kutsun, joka oli mukava yllätys, Savolaiset kertoivat.

Savolaisillla on viisi yhteistä kummilasta, ja lisäksi Nellillä on vielä kaksi kummilasta ja Nikolla yksi. Elvi on heidän ystäviensä lapsi.

– Kummina oleminen on hienoa. Kummiksi pyytäminen on ollut aina liikuttava hetki. Vierailemme kummilastemme luona, ja he käyvät perheineen meidän luonamme. Tuomme kummilapsillemme ja heidän sisaruksilleen reissuiltamme tuliaisia ja muistamme merkkipäivinä, Savolaiset sanoivat.

Savolaisten mukaan kummien yhtenä tärkeänä tehtävänä on tukea tällaisena hektisenä aikana kummilastensa vanhempia.

Forssan Koijärveltä oleva Ilona Lahtinen osallistui tapahtumaan 5-vuotiaan forssalaisen kummipoikansa Lukas Sepän kanssa.

– Teemme yhdessä kaikenlaista mukavaa. Käymme jätskillä, istuskelemme Ankkalammilla ja katselemme elokuvia, Lahtinen kertoi.

Lukas kertoi katsoneensa kumminsa kanssa viimeksi Autot-elokuvan, joka oli oikein mukava.

Lahtisella on kolme kummilasta, ja Lukas on ystävän poika.

– On kunniatehtävä olla kummi. Juhlimme yhdessä synttäreitä ja nimppareita ja käymme toistemme luona kylässä. Parasta kummiudessa on yhdessäolo ja se, että lapsilta oppii niin paljon, Lahtinen sanoi.

Forssan seurakunnan lapsityöntekijä Anniina Suvilampi kertoi, että Kummin kaa -päivien tarkoitus on tarjota yhteisiä touhuja kummille ja kummilapselle ja tukea näin kummin roolia.

Forssassa Kummin kaa -päivän ohjelmassa oli kirkossa järjestetty kevätmessu, jonka jälkeen tarjolla oli kirkkokahvit ja -mehut. Kummit ja kummilapset saivat kirkonrotaksi pukeutuneelta Suvilammelta rintamerkit, joita näyttämällä pääsi seikkailemaan Forssan Luontomuseoon. Kummi ja kummilapsi pääsivät myös polskuttelemaan Vesihelmeen yhteislipulla. Vesihelmi ja Luontomuseo järjestivätkin päivän yhteistyössä seurakunnan kanssa.

– Kirkossa järjestetty messu toimi myös seurakunnan päiväkerhon kauden päätösmessuna. Ohjelmassa oli päiväkerholaisten esityksiä sekä lapsikuoro Kirkonrottien laulua, Suvilampi kertoi.

Suvilammen mukaan kummeilla on lasten elämässä tärkeä rooli, ja seurakunta järjestää kummeille ja kummilapsille mielellään yhteistä ja mukavaa tekemistä. Seuraavan kerran kummien ja kummilasten yhteistä päivää vietetään Forssassa lauantaina 17.8.

– Kummin tehtävänä on olla lapsen elämässä turvallinen aikuinen, joka kantaa lasta myös rukouksen voimalla, Suvilampi sanoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic