Lounais-Häme

Kunnon hiihtokelejä saa vielä odottaa

Alkutalvi ei ole hemmotellut hiihtäjiä Forssan seudulla. Pakkasta ei ole olut tarpeeksi lumen tykitykseen, ja tihku uhkaa sulattaa taivaalta sataneen lumen.

Jos hiihtojalkaa oikein vipattaa, pääsee hiihtomaistiaisia kyllä ottamaan sekä Tammelassa, Jokioisilla että Forssassa. Häävissä kunnossa ohuet pohjat eivät kuitenkaan ole, eikä suksimaan kannata lähteä ainakaan sillä parhaalla parilla.

-Tammelassa pääsee nyt hiihtämään ylälenkillä, mutta pääseekö vielä torstaina, jos sade jatkuu? pohti Paavo Vesterinen Tammelan Ryskeestä keskiviikkona.

Tammelassa ei ole päästy kunnon pakkasten puutteessa vielä tykittämään lunta, saatikka sitten ajamaan sitä maastoon. Taivaalta satanutta lunta on kuitenkin tampattu tiiviiksi pohjaksi ja ainakin keskiviikkona kuntoradan ylempi osuus oli hiihdettävässä kunnossa.

-Jos hieman parempia hiihto-olosuhteita hakee, niin sitten kannattaa mennä Hämeenlinnaan, Valkeakoskelle tai Lempäälään, Vesterinen vinkkasi.

Vesterinen hakee itse huippuoloja Kainuusta saakka.

-Lähden tästä Vuokattiin, mutta tulen kyllä jouluksi takaisin. Siellä pitäisi olla kunnossa kaikki lenkit paitsi järven jäälle ajettava Aurinkolatu, kertoi veteraanisarjoissa tukuittain mitaleja voittanut Vesterinen, joka aikoo hiihtää Vuokatissa päivittäin noin 50 kilometriä.

Tammelassa aletaan tykittää heti latupohjia kun sää sen sallii. Aivan pian tarpeeksi kovia pakkasia ei ole sääennusteiden mukaan luvassa.

-Tehokkainta tykittäminen on sellaisessa yli kymmenen asteen pakkasessa.

 

Forssassa parhaat olot hiihtämiselle löytyvät Vieremän montulta.

-Olen juuri täällä Paavolassa, ja täällä on latupohjilla aika paljon puusta pudonnutta roskaa ja risua. Vieremän montun hiihtostadionilla on paremmat olosuhteet, puistotyönjohtaja Ismo Ojansuu Forssan kaupungilta kertoi.

Forssassa tampattiin latupohjia viime viikolla, mutta viime päivien lauha keli ja vesisade syövät nopeasti pohjia.

-Odotamme lunta. Heti kun vaan lunta sataa, alamme tehdä pohjia, Ojansuu lupasi.

 

Jokioisilla on ajettu latupohjia Paukkumäen kuntoradalle ja urheilukentälle. Pohjien pitäisi olla vielä hiihtokunnossa, vaikka viime päivien lauhat ja sateet ovat tehneet niille huonoa.

-Sanotaanko, että niiden kunto on sellainen tyydyttävä miinus, Jokioisten vapaa-aikasihteeri Jari Menna totesi.

Mennalla on myös toivomus kuntoilijoille. Latupohja on tarkoitettu hiihtäjille, ei kävelijöille. Käveleminen pehmenevällä pohjalla tekee siitä ikävää sohjoa, jossa on hankala hiihtää.

-Kuntoradoille tehdyillä latupohjilla käveleminen on kielletty. Pohja on hiihtopaanaa, vaikka siellä ei ole vielä vedetty varsinaista latua. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic