Lounais-Häme Forssa

Kunnon naiset tsemppaavat ja pitävät hauskaa

Viime kaudesta parantanut Kunto eteni kevääksi kolmossarjan yläsarjaan.
Kunto kaatoi tiistaina Viestin Tölöllä. Hanna Mäkinen iskemässä yli salolaispuolustuksen. Kuva: Tapio Tuomela

Koijärven Kunto pelaa vahvaa kautta naisten kolmossarjassa. Kunnon nuori joukkue eteni alkulohkosta kevätkaudeksi ylempään sarjaan, jonka se on aloittanut erinomaisesti.

Joukkue on pelannut yläsarjassa viisi ottelua, joista se on voittanut neljä. Viimeksi tiistai-iltana Tölöllä kaatui Salon Viestin kolmosjoukkue puhtaasti erin 3–0.

Vaikka Kunto tekeekin nyt tulosta, joukkueella ei ole menestyspaineita.

– Tärkeintä on, että tämä on kivaa ja pelaajat samalla kehittyvät, kertoo Kunnon naisten päävalmentaja Arto Hintsanen.

Kunnon pelaajarunko on nuori, mutta joukkueessa löytyy myös muutama konkari, kuten porukan kippari Kaisa Suvilampi. Henki joukkueessa on hyvä, ja sillä korvataan jo paljon puutteita.

– Sen minkä häviämme muille pituudessa ja fysiikassa, voitamme hyvällä puolustuksella ja tsempillä, Hintsanen sanoo.

– Olemme myös panostaneet vaikeaan aloitussyöttöön. Hyppyleijaa tulee, hän jatkaa.

Kunto harjoittelee pari kertaa viikossa Tölön koululla. Enempäänkin olisi tarvetta, mutta pelaajilla on perhe-elämän, opiskelujen ja töiden takia sen verran kiireitä, ettei useampia treenejä ole kalenteriin ahdettu.

Kunto pelaa kolmossarjaa, joka on joukkueelle nyt sopiva taso. Jos joukkue selviää yläsarjassa kahden parhaan joukkoon, pääsee se keväällä pelaamaan kolmossarjojen Suomen mestaruudesta.

Kunnon olisi mahdollista pelata myös astetta korkeatasoisempaa kakkossarjaa, mutta Hintsasen mukaan se ei ole ajankohtaista vielä pariin vuoteen.

– Meiltä puuttuu nyt B-tyttöjoukkue. Kunhan nykyinen C-ryhmä tulee B-ikään ja pelaa siinä kauden tai kaksi, niin sitten voisimme yrittää kakkossarjaa naisissa.

Kunnon kolmossarjapelit ovat kiinnostaneet yllättävän mukavasti yleisöä. Salissa on kotipeleissä mukava tunnelma ja kannustusta riittää.

– Tölön sali sopii näihin peleihin oikein hyvin.

Kunnon kapteeni Kaisa Suvilampi kehuu joukkueen yhteishenkeä. Juttu luistaa ja pelaajilla on hauskaa. Siinä sivussa opitaan uutta ja peli paranee.

– Meillä on loistava henki, vaikka pelaajien ikähaarukka on neljästätoista viiteenkymmeneenviiteen. Olemme hyvin sekalainen porukka, mutta viihdymme yhdessä. Kaikki tsemppaavat toisiaan, Suvilampi sanoo.

Suvilampi kehuu myös valmentajakaksikko Arto Hintsasta-Sami Heikkilää. Duo tekee hyvää työtä.

– On hienoa, että meillä on tavoitteelliset koutsit kolmossarjassa. Moni joukkue menee pelaajavalmentaja-linjalla, meillä on aina valmentaja matkassa. FL

Naisten joukkue sekoitus nuoruutta ja kokemusta

Kunnon naiset palaavat kuluvan kauden kolmossarjaa.

Joukkue selvisi alkulohkosta kevätkaudeksi ylempään sarjaan.

Joukkueessa pelaavat Merja Lukkala, yleispelaaja, Priska Summanen, libero, Aino Heikkilä, passari, Iida Heikkilä, keskipelaaja, Hanna Lukkala, yleispelaaja, Hanna Mäkinen, hakkuri, Tarja Suomi, yleispelaaja, Johanna Ryhtä, passari, Sari Salo, libero, Kaisa Suvilampi, yleispelaaja, Mari Saarinen, keskipelaaja, Emmi Salo, keskipelaaja, Mia Spelman, keskipelaaja.

Valmennus Arto Hintsanen, Sami Heikkilä.

Joukkueenjohto Kaisa Suvilampi, joka toimii myös joukkueen kapteenina.

Joukkueen vahvuudet hyvä yhteishenki, vaikea aloitussyöttö ja tiivis puolustus.

Heikkoudet pituus ja fyysisyys.

Erityiskehityskohde keväälle löytää tehoja hyökkäyspeliin.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

1.4.2020

Uusimmat