Lounais-Häme

Kuntajohtajien palkkaero yli 3 000 euroa

Kaupungin- ja kunnanjohtajien palkkaerot jäävät Kanta-Hämeessä kohtalaisen maltillisiksi. Hämeenlinnan Timo Kenakkala pitää johtopaikkaa 11 670 euron palkallaan, mutta pienintä palkkaa nauttiva Hattulan Katariina Koivisto ei jää kovin kauas taakse 8 250 eurollaan.

Valtakunnallisesti vuosina 2017–2018 sovitut kuntajohtajien palkat vaihtelevat vajaasta 6 000 eurosta 15 000 euroon, selviää Kuntaliiton tekemästä selvityksestä, joka kattoi 40 tuoreinta johtajasopimusta.

Riihimäen ja Forssan kaupunginjohtajista kumpikaan ei murra 10 000 euron rajaa. Forssasta Riihimäelle siirtynyt Sami Sulkko saa 9 200 euroa kuussa, kun Forssaan valitun Jari Kesäniemen palkka jää 8 400 euroon.

Sulkko aloitti kunnanjohtajauransa Sulkavalla, jossa nykyisen kunnanjohtajan Juho Järvenpään kuukausipalkka pitää viime vuonna solmittujen sopimusten jumbosijaa 5 600 eurolla.

Kesäniemi kisaa palkallaan lähes samassa sarjassa Hattulan Katariina Koiviston, Janakkalan Tanja Matikaisen ja Hausjärven Pekka Määttäsen kanssa.

Lopella uusi kunnanjohtaja Mikko Salmela aloittaa tehtävässään vasta huhtikuussa. Johtajasopimusta laaditaan parhaillaan ja se etenee kunnanhallituksen käsittelyyn maaliskuun aikana.

Saloon Hattulasta siirtynyt Lauri Inna saa uudessa tehtävässään 11 500 euroa kuukaudessa eli yltää lähes Hämeenlinnan Timo Kenakkalan palkkatasolle.

Kuntajohtajilla on kokonaispalkka eikä heille makseta ylitöistä työaikalisiä. Kunnanjohtaja on töissä tarvittaessa myös lomiensa aikana.

Kunnanjohtajien sopimuksissa määritellyt tehtävät vaihtelevat. Esimerkiksi Hausjärvellä Pekka Määttäsen tehtäviin kuuluvat elinkeino- ja kehittämistehtävät. Tehtävät siirrettiin kunnanjohtajalle hallinto-organisaatiomuutoksessa hallinto- ja talouspäälliköltä.

Johtajasopimuksissa sovitaan myös irtisanomisajan palkasta ja erokorvauksista. Esimerkiksi Hausjärven Pekka Määttäselle on normaalin irtisanomisajan palkan lisäksi sovittu kuuden kuukauden palkka.

Sami Sulkko saa kahdeksan kuukauden ja Tanja Matikainen 12 kuukauden irtisanomisajan palkan. Timo Kenakkalalla ei ole erillistä erokorvausta.

Hattulan kunnanjohtajan palkka sisältää irtisanomisajan palkan.

Kaikilla Kanta-Hämeen kunnan- ja kaupunginjohtajilla on toistaiseksi voimassa oleva virkasuhde. Ypäjän Sam Vuorisen valinnasta tehdyn valituksen käsittely on kesken. Hausjärven Pekka Määttäsen valinta vahvistui jo viime vuonna valituskäsittelyn päätyttyä valittajien tappioksi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic