Lounais-Häme Tammela

Kuntalaiset mukaan jo toukokuussa: kulttuurin kumppanuuspöytä Tammelaan

Kulttuurin kumppanuuspöydässä kysytään tammelalaisilta millaisia kulttuuripalveluita kunnassa tulisi järjestää. Pöydässä etsitään myös uusia ideoita. Kuva: Tapio Tuomela

Tammela perustaa kulttuuripalveluiden kumppanuuspöydän, jossa kuntalaiset ovat mukana kulttuuripalveluiden suunnittelussa tai järjestämisessä.

Kumppanuuspöytään kutsutaan eri-ikäisiä kulttuuripalveluiden käyttäjiä ja myös kesäasukkaita. Lisäksi tärkeää on saada mukaan kulttuuriyhdistysten edustajia ja muita kulttuuritoimintaa järjestäviä tahoja.

Nuorisovaltuustolta ja lasten parlamentilta pyydetään myös edustajat pöytään.

Sivistyslautakunta valitsi omat edustajansa pöydän äärelle.

– Lautakuntaa edustavat Tuomo Tuovinen, Arja Laajalehto ja Marko Hätönen. Heistä on kokoontumisissa paikalla ainakin yksi, kertoo sivistystoimenjohtaja Mari Haapanen.

Ensimmäinen yleisötilaisuus on tarkoitus järjestää Tammelassa toukokuussa. Sen jälkeen varsinainen kumppanuuspöytä kokoontuisi kolme kertaa syksyyn 2019 mennessä.

Kumppanuustyötä tehdään yhdessä alueellisen kulttuuriyhdistys Kuvion kanssa.

Tammelassa on jo kokemusta työtavasta, sillä esimerkiksi kunnan kirjastopalveluja ja uutta kirjastoa suunniteltiin yhdessä. FL

Lisää Tammelan kumppanuuspöydästä: Kunnanvirasto olohuoneeksi – käyttäjät kehittävät kirjastoa Tammelassa eikä villejä ideoita kaihdeta

Kumppanuuspöytä ehdottaa Tammelalle: kirjasto sijoitetaan kunnantalolle vuoden 2020 alusta

 

Osa Tammelan strategiaa

Kuntalain 22 § velvoittaa kuntaa järjestämään kuntalaisille osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia muun muassa suunnittelemalla ja kehittämällä palveluja yhdessä palvelujen käyttäjien kanssa.

Tammelan kunnan strategiassa yhtenä tavoitteena on kuntalaisten osallisuuden ja osallistumisen lisääminen.

Myös kumppanuustyö on otettu yhdeksi hyötytavoitteeksi.

Laki kuntien kulttuuritoiminnasta on vuodelta 1992. Eduskunnan käsittelyssä on uusi laki kuntien kulttuuritoiminnasta.

Lakiehdotuksessa on kirjattu, että kunnan asukkailla tulee olla mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa kunnan kulttuuritoimintaan ja sitä koskevaan päätöksenteon valmisteluun.

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic