Lounais-Häme Tammela

Kuntapolitiikkaa kotisohville: Tammelan kunnanvaltuuston kokouksien livelähetyksistä pysyvä käytäntö

Tammelan kunnanvaltuuston kokouksia voi seurata tulevaisuudessakin omalta kotisohvalta käsin.
Tammelan kunnanvaltuuston kokouksia voi seurata tulevaisuudessa paikan päällä ja etäyhteyden avulla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tammelan kunnanvaltuuston kokouksia voi seurata tulevaisuudessa paikan päällä ja etäyhteyden avulla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan kunnanvaltuuston kokouksia on mahdollista seurata tulevaisuudessakin etäyhteyden avulla. Ensimmäinen livelähetys välitettiin kunnan Youtube-kanavan kautta valtuuston huhtikuisesta kokouksesta. Koronatilanteen aiheuttama uusi käytäntö on todettu Tammelassa toimivaksi.

– Toiveita valtuuston kokouksien livelähetyksistä on tullut jo ennen korona-aikaa. Nyt olosuhteet ja aika oli uudelle toimintatavalle kypsä. Livelähetykset ovat kaikin puolin positiivinen askel eteenpäin, Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson sanoo.

Kunnanjohtaja toivoo, että livelähetysten myötä kuntalaiset kiinnostuisivat kunnallisesta päätöksenteosta ja ryhtyisivät seuraamaan sitä aiempaa enemmän.

– Valtuuston kokouksia käy seuraamassa paikan päällä vähän kuntalaisia. Olisi hienoa, jos kokousten seuraaminen omalta kotisohvalta käsin innostaisi ihmisiä kunnallisen päätöksenteon pariin, hän toteaa.

Tammelan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ismo Ojansuu (Sdp.) on Larssonin kanssa samoilla linjoilla. Ojansuun mukaan livelähetyksistä on tullut paljon kiitosta. Hän katsoo, että uusi käytäntö tuo uutta puhtia myös valtuuston työskentelyyn.

– Keskustelua käyty aiempaa enemmän livelähetysten tultua osaksi valtuuston arkea. Uskon, että uusi käytäntö haastaa valtuutetut keskustelemaan. Meillä on ollut tähän asti aika hiljaisia valtuustoja, Ojansuu pohtii.

Keskustelun herättämisen lisäksi Ojansuu arvioi, että livelähetykset vaikuttavat myös käytävän keskusteluun sävyyn.

– Tammelan valtuustossa käyttäydytään asiallisesti, eikä keskustelu ole tähänkään asti saanut epäasiallisia piirteitä. Olen varma, että livetaltiointi saa valtuutetut miettimään vieläkin tarkemmin, mitä suustansa päästää, Ojansuu toteaa.

Valtuuston kokouksiin liittyvän digiloikan lisäksi Tammela panostaa uusiin kotisivuihin. Larssonin haave on, että syksyllä julkaistavien uusien sivujen myötä myös kuntalaisten osallistamista voitaisiin toteuttaa uudella tavalla.

– Tarvitsemme kuntalaisilta enemmän palautetta kunnan kehittämisestä ja palveluista. Kuntalaisten kuulemista voitaisiin toteuttaa kotisivujen online-kuntalaiskanavan kautta, jolloin palautteen antaminen helpottuisi, Larsson visioi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

16.7.2020

Fingerpori

comic