Lounais-Häme

Kuntien kesätyöt on jaettu

Forssalainen siivouspalveluyritys Forssan Ilona työllistää tulevana kesänä 12 nuorta. Yrityksessä työskentelee parikymmentä kokoaikaista työntekijää, joten kesätyöntekijöiden määrä on kohtuullisen suuri.

Toimitusjohtaja Kimmo Aalto sanoo kesätyöntekijöiden haun muuttuneen vuosien aikana.

-Viisi vuotta sitten kesätöistä oli tullut monta yhteydenottoa jo tammikuussa. Tänä vuonna oli pääsiäiseen mennessä tullut muutama kysely lähinnä sellaisilta, jotka ovat olleet meillä töissä aiempina kesinä, Aalto sanoo.

Yritys pani pystyyn pienimuotoisen some-kampanjan ja levitti sanaa tuttujen keskuudessa. Hakijoita alkoikin löytyä ja nyt on sopiva porukka kesää varten kasassa.

Emmi Korteniemi aloitti Ilonassa kesätyöt jo maaliskuun lopussa ja Annika Kinnunen huhtikuussa. Molemmat ovat tämän kevään ylioppilaita, mikä mahdollisti aikaisen aloituksen.

-Työ on ollut aika lailla sellaista kuin odotinkin. Liikuttua tulee aika paljon enemmän kuin vaikka toimistohommissa, Korteniemi sanoo.

Sekä Korteniemi että Kinnunen ovat aloittaneet kesätyöuransa kunnan kesätyöpätkällä 14-vuotiaina.

 

Ohjaamo Forssan palveluohjaajan Laura Orttenvuoren mukaan vielä on jonkin verran nuoria, jotka etsivät työtä kesäksi. Avoimet, ilmoitetut kesätyöpaikat alkavat toukokuulla olla vähissä, mutta Orttenvuori kannustaa suoriin yhteydenottoihin ja avoimien hakemusten täyttämiseen.

-Monen yrityksen nettisivuilla pystyy jättämään avoimen hakemuksen. Joskus työntekijän tarve voi tulla yllättäen, ja silloin lähdetään yleensä perkaamaan hakemuksen jättäneitä. Hakemuksia kannattaa ehdottomasti edelleen täyttää.

Orttenvuoren mukaan yritykset ovat jonkin verran yhteydessä Ohjaamoon omista vapaista paikoistaan. Yhteydenotot myös yritysten suunnasta ovat enemmän kuin suotavia.

 

Kuntien kesätyöpaikat herättivät perinteiseen tapaan suurta kiinnostusta. Forssa lupasi takuutyöpaikan kaikille vuonna 2002 syntyneille. Toimistosihteeri Tuija Lahtinen kertoo hakijoita olleen 98.

-Vanhemmissa ikäluokissa, eli vuosina 2001–98 syntyneissä hakijoita oli 141 ja työpaikkoja 75. Kutakuinkin puolet hakijoista pystymme työllistämään, ja samalla tasolla on oltu aiempinakin vuosina.

Pääsääntöisesti nuoret palkataan kahden viikon jaksolle ja työaika viikossa on 30 tuntia.

Forssassa yritykset eivät ole ottaneet kaupungin maksamaa kesätyöllistämistukea omakseen. Lahtisen mukaan tukea ollaan tässä vaiheessa maksamassa viidestä nuoresta.

Sen sijaan esimerkiksi Somerolla työllistämistuen hakijoita oli yllin kyllin. Kaupunginkamreeri Aino Arola kertoo, että 300 euron suuruinen tuki on päätetty myöntää 37 yritykselle, jotka palkkaavat nuoren kesätöihin.

Somerolla määrärahoja nostettiin tälle vuodelle ja kaupungille saadaan palkattua yhteensä 46 16–20-vuotiasta kesätöihin.

-Hakijoita oli tänä vuonna 118. Työpätkiä on hieman eri mittaisia, valtaosa on töissä neljä tai viisi viikkoa, Arola kertoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic