Lounais-Häme

"Kuntien väliset skismat haudattava"

 

Pienenä puolueena Vihreät on tehnyt Lounais-Hämeessä yhteistyötä jo 90-luvun alkupuolelta lähtien.

Nyt, kunnallisvaalien alla tuli jälleen tarve tiivistää yhteistyöverkkoa, kun kuluneella valtuustokaudella eripura on repinyt kuntia eri suuntiin.

-Meidän tavoitteenamme on edistää ja palauttaa kuntayhteistyö päätöksentekoon. Elinkeinoelämän tarpeisiin vastaaminen onnistuu vain yhdessä tekemällä, jokioislainen valtuutettu ja ehdokas Leena Puura sanoo.

Yhteistyötä tarvitaan muissakin vihreille tärkeissä asioissa, kuten Torronsuon suojelussa.

-Tarvitsemme alueellista tukea siinä, että kaivoshanke aiheuttaisi mahdollisimman vähän vahinkoa, ja että kansallispuisto saadaan säilytettyä, Puura painottaa.

Vihreällä liikkeellä on Euroopan-laajuista nostetta, josta Puura uskoo välittyvän pisaroita myös kuntatasolle Lounais-Hämeessä.

Yksi positiivinen merkki ovat ainakin nuoret ehdokkaat, joita puolueilla on ollut hankalaa houkutella listoilleen.

Vihreiden listoilta nuoria löytyy ehkä keskimääräistä enemmän.

Forssassa ehdolla olevat Sofia Vuorinen ja Maija Kranni lähtivät ehdolle osittain juuri aktivoidakseen muita nuoria.

-Aika moni on jo tullut kehumaan, että hyvä, kun lähdit ehdolle. Kysyntää nuoremmillekin ehdokkaille on. Kranni huomauttaa.

Krannin mukaan nuoria on tarpeen aktivoida kunnallisvaaleihin siitäkin syystä, että paikallistasolla päätetään niistä asioista, jotka vaikuttavat jokapäiväiseen elämään ja arjen sujuvuuteen.

-Kunnille jää kaikkien muutosten jälkeenkin tehtäväksi elinvoiman lisääminen. Ja kuntatasolla voidaan tehdä sellaisia päätöksiä, jotka vaikuttavat käytännössä kaikkein nopeimmin.

Vihreät oli molemmille itsestään selvä puoluevalinta.

-Puolueen arvot ovat lähimpänä omiani. Vihreät on lämmin ja kaikki hyväksyvä puolue, Vuorinen tiivistää.

-Minun teesejäni ovat koulutus, ympäristö ja tasa-arvo, ja ne nousevat kärkeen myös vihreillä, Kranni jatkaa.

Forssassa niin ikään ehdolla olevan Jos Helmichin kampanjointiin kielimuuri tuo lisähaastetta. Keskustelut toritapahtumassa sujuvat englanniksi, mutta käytännön valtuustotyöskentely voi olla vaikeaa.

-En pysty lukemaan virallisia asiakirjoja, mutta saan varmasti apua. Olenkin ajatellut, että haluaisin vaikuttaa enemmän kokoushuoneiden ulkopuolella.

Helmichille tärkeitä teemoja ovat nuorten perheiden saaminen ja juurruttaminen Forssaan.

-Etteivät kaikki karkaisi Turkuun, Tampereelle tai Helsinkiin. Minulla ei ehkä ole kielitaitoa, mutta paljon uusia ideoita sen sijaan. Uutta ajattelua tarvitaan, ja siksi olen ehdolla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic