Lounais-Häme

Kuntoaitta avaa ovensa Tammelassa

Vielä hetki pitää odottaa, ennen kuin pääsee treenaamaan, kuten viesti entisen Ruoka-Aitan ikkunassa kertoo. Tammelalaiset Jere Nissinen ja Minna Rauhaniemi avaavat paikalle joulukuussa kuntosalin.
Kumpikin on päivätöissä toisella alalla, mutta kuntosali on kuulunut etenkin Nissisen liikuntaharrastuksiin.
– Treenaamaan oli aina lähdettävä Forssan suuntaan. Ajatus kuntosalin perustamisesta lähtikin alkujaan ajankäytöllisistä syistä. Siitä, ettei tarvitsisi suhailla Tammelan ja Forssan väliä. Totesimme, ettemme varmasti ole yksin ajatustemme kanssa, Nissinen kertoo.
Päätös kuntosaliyrittäjyydestä kypsyi, kun Nissinen ja Rauhaniemi kiinnostuivat neljä vuotta tyhjillään olleesta liiketilasta. Pitkänomainen kiinteistö sopii kuntosaliksi erinomaisesti, ja sijainti on mainio. Vuosikymmeniä ruokakauppana palvelleet tilat ovat käyneet läpi muutosremonttia syyskuusta alkaen.
Kuntosalinsa kohderyhmää Nissinen ja Rauhaniemi eivät ole rajanneet tiukaksi.
– Meidän salimme on koko kansan kuntosali, jonne ovat tervetulleita kaikki aloittelijoista konkareihin, Rauhaniemi sanoo.
Samoin uudet kuntosaliyrittäjät haluavat panostaa palveluun ja pyrkivät tekemään kuntosalilla käymisen helpoksi ja käyttäjäystävälliseksi.
– Lähtökohta on ollut se, että tuomme tilaan mahdollisimman monipuolisesti kuntosalilaitteita, niin paljon kuin tähän tilaan saa mahtumaan. Olemme panostaneet erilaisiin aerobisiin ja kuntolaitteisiin ja lisäksi salille tulee erillinen voimailupuoli, Nissinen kertoo.
–  Asiantuntijanäkemystä olemme saaneet Tuovisen Junnulta, joka pitää Helsingissä Töölö Gym -kuntosalia. Junnulla on 30 vuoden kokemus kuntosalin pyörittämisestä, joten hän tietää, mitä porukat kuntosaliltaan tahtovat.
Treenaamaan pääsee aamuviidestä kello yhteen yöllä. Kun kulunvalvontaan liitetään myös verkkokauppa, asiakas pystyy lataamaan avainkortilleen lisäaikaa missä ja milloin vain.
– Ensimmäistä kertaa salille tulevien pitää asioida vastaanotossa, jotta kortin saa, mutta sen jälkeen lisäaikaa voi ladata vaikka kuntosalin ovella, jos huomaa kausikorttinsa umpeutuneen, Nissinen kertoo. 
Kuntosali tarjoaa myös personal training -palveluita, ja myynnissä on myös lisäravinteita.
Vaikka yrittäjät haluavatkin kuntosalin perustamisella parantaa tammelalaisten harrastusmahdollisuuksia, toivovat yrittäjät asiakkaita myös muista Forssan seudun kunnista.
– Realistinen asiakastavoitteemme on 200, Nissinen sanoo.
Parhaillaan kiinteistössä viimeistellään remonttia, jonka jälkeen laitteet saadaan asennettua paikoilleen. Kuntoaitan avajaisia vietetään lauantaina 3. joulukuuta.
– Tuolloin meillä on avoimet ovet kello 12–20 ja toivotamme kaikki tervetulleeksi tutustumaan Kuntoaittaan, Rauhaniemi sanoo. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti