Lounais-Häme Forssa

Kuntoilijat saivat oman budjettisalin Forssaan – avajaiset keräsivät kävijöitä ehkä enemmän kuin missään muualla Suomessa

Kuntokeskus Liikku on avannut tänä vuonna 12 uutta kuntosalia ympäri Suomen. Toimitusjohtajan mukaan Forssan salin avajaisissa oli enemmän tutustujia ja liikkujia kuin missään muualla.
Niko Pitkänen on yksi niistä kolmestasadasta, jotka liittyivät Kuntokeskus Liikun Forssan salin jäseniksi jo ennen kuin kuntosali edes avattiin. Pitkänen testasi laitteita avajaisissa.

Citymarketin rakennukseen avattu kuntosali Liikku keräsi maanantain avajaisissa jokusen sata tutustujaa.

Toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi arvelee, että millään muulla paikkakunnalla Liikku-salin avajaiset eivät ole houkuttaneet yhtä monta tutustujaa tai ainakaan yhtä montaa liikkujaa kuin Forssassa. Kuntokeskuksen saleja on avattu tänä vuonna 12 eri paikkakunnalle.

– Forssalaiset ottivat avajaisiin treenivaatteet mukaan ja lähtivät heti testaamaan salia käytännössä. Se on hieno juttu, Riihijärvi iloitsi.

Forssassa toimii tällä hetkellä useita kuntosaleja, esimerkiksi Vanhan Kutomon Fysioterapia- ja Liikuntakeskus, Vesihelmi, Sali24 ja KuntoForssa. Kuntokeskus Liikun toimitusjohtajan mukaan Forssassa on kuitenkin rako vielä yhdelle budjettisalille.

– Päädyimme laajentamaan Forssaan, koska kilpailutilanne on täällä kohtalainen. Isot, sopivan hintaiset tilat marketin vieressä ovat houkuttelevat. Forssa on pienin kaupunki, johon Liikku on laajentanut, mutta kuitenkin alueellisena keskuksena se kiinnosti meitä, Riihijärvi kuvailee.

Liikun tavoitteena on kilpailla muiden laatusalien kanssa nimenomaan hinnassa.

Säästöä tulee esimerkiksi siitä, että kuntosalilla päivystää henkilökuntaa kolmena päivänä viikossa, ja silloinkin vain jokusen tunnin ajan.

Kuntosalin jäsenyys ja kuukausimaksut hoituvat pelkästään verkossa, joten asiakkaan on turha tulla käteisen kanssa paikalle. Ryhmäliikuntaa tai kymppikortteja ei ole tarjolla.

Kuukausikortista on maksettava myös lomamatkan tai alle kuukauden kestävän sairauden aikana. Jos maksaminen tuntuu turhalta, voi jäsenyyden irtisanoa. Irtisanomisaika on kuukausi ja jäsenyyden palauttaminen maksaa.

Vaikka budjettisalilla on budjettisalin käytännöt, moni avajaisiin osallistunut kuvaili kuntosalia kiinnostavaksi.

Forssalaiset kehuivat Liikun tunnelmaa, sisustusta, sijaintia, uusia ja ergonomisia laitteita, vapaiden painojen ja aerobisten laitteiden runsautta sekä hintaa.

Vaikka toimitusjohtaja Riihijärvi sanoo, että Liikun tavoitteena on houkutella erityisesti uusia liikkujia, moni avajaisiin osallistuneista vaikutti olevan jo jonkin toisen kuntosalin asiakas.

Forssalainen Niko Pitkänen tuumasikin, että Forssassa on tietty vakiokävijäkunta, joka pitää kaikki paikkakunnan salit hengissä.

– Uskon, että aluksi moni innostuu Liikusta. Alkuinnostuksen jälkeen osa palaa varmasti vanhalle tutulle salille, Pitkänen tuumasi. FL

Fingerpori

comic