Lounais-Häme

Kuntokaudelle luminen startti

Talven kuntokaudelle saatiin eilen luminen startti, kun kunnon pyry ja kolmen kunnan yhteinen kuntokauden avaus osuivat samalle päivälle – eivät onneksi kuitenkaan samaan aikaan.

Tammelan liikuntakeskuksessa riitti illalla vilskettä, kun Forssan, Jokioisten ja Tammelan liikuntatoimien yhteinen kuntokauden avaus palveluineen houkutteli ladulle kymmeniä hiihtäjiä. Palveluihin kuului mehun ja makkaran ohella suksien voitelua. Ladulla pääsi kokeilemaan omien suksien lisäksi myös testattavana olleita karvapohjaisia skin-suksia.

Tammelan liikuntakeskuksen 1,8 kilometrin hiihtolenkki alkaa olla eilisen lumentulon ansiosta kunnossa. Lenkki on hiihdettävissä, vaikka osa lumetuksesta on vielä kesken. Lunta ei enää tykitetä, vaan radalle levitetään luonnonlunta.

Ensi tiistaina Tammelassa hiihdetään kilpaa ensi kertaa tänä talvena, kun Lounais-Hämeen nuorten hiihtocup käynnistyy.

Myös Forssan ja Jokioisten kuntoradoilla voi hiihtää, vaikka ladut ovat vielä työn alla. Forssassa pääsee Kaikulassa ja Paavolassa suihkimaan vapaalla tyylillä.

– Radat on tampattu, mutta ladut vedetään vasta kun nähdään miten selvitään torstaiksi ennustetusta vesisateesta. Ensi viikolla latujen pitäisi olla kunnossa, lupailee kaupungin puistotyönjohtaja Ismo Ojansuu.

Kuntoratojen lisäksi Forssassa vedetään latuja lumitilanteesta riippuen myöhemmin myös Lamminrantaan, Tehtaanpuistoon, Tölölle ja Viksbergiin.

Myös Jokioisten kuntoradalla ladunteko on siinä vaiheessa, että hiihtämään pääsee näinä päivinä ellei pitkäaikaisempi vesisade pilaa pohjia. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic