Lounais-Häme

Leffa-arvio: Kuoleman kuvajainen

The Witch in the Window (USA, 2018). ★★★★ Ohjaus: Andy Mitton. Pääosissa: Charlie Tacker, Alex Draper. K-12. Kesto: 77 min. Forssan Elävienkuvien Teatteri
Autiotalo niin ravistaa poikarukkaa (Charlie Tacker).
Autiotalo niin ravistaa poikarukkaa (Charlie Tacker).

Suurkaupungin eloon ahdistunut isä Simon ottaa 12-vuotiaan Finn-poikansa mukaan maaseudulle tarkoituksenaan remontoida vanha talo.

Pian kuitenkin paljastuu asumuksen synkkä historia, ja se, ettei sen edellinen asukkikaan ole vielä poistunut rakennuksesta.

Monitaitoisen Andy Mittonin (mies on paitsi ohjannut, tuottanut ja kirjoittanut, myös leikannut elokuvansa ja säveltänyt siihen musiikin) The Witch in the Window ottaa omaperäisen lähestymistavan yhteen perinteisimmistä kauhugenreistä, kummitustarinoihin ja kirottuihin taloihin.

Taitavasti Mitton toimii myös odotuksia ja kauhuelokuvien konventioita vastaan muokkaamalla ja siirtelemällä puhkiluetun horror-oppaan kuluneimpia markkereita.

 

Perinteisen pelottelun taustalla kulkee kaunis ja melankolinen kertomus perheestä ja vanhemmista, jotka ovat valmiita tekemään kaikkensa pelastaakseen lapsensa, oli uhkana sitten ympäröivä arkinen maailma tai jokin yliluonnollinen.

Ikäraja K-12 jo kertonee roiskutuskauhun ystäville, että nyt ei ole tarjolla verta ja sisuskaluja, vaan ajatellun tiukaksi paketiksi kääritty 77-minuuttinen matka perinteisemmän horrorin herkempään ytimeen.

Alex Draper tekee hyvää työtä arkisena isä-Simonina, joka oppimansa mukaan yrittää rationalisoida sellaisetkin asiat, joita ei järjellä voi selittää.

Taitavien lapsinäyttelijöiden harvalukuiseen joukkoon kerralla kimpoava Charlie Tacker on Draperin rinnalla elokuvan näkijä ja kokija, ikäistään fiksumpi poika, jonka aidonoloiset tunnetilat täyttävät katsomon.

Varsin vakuuttava kummitusjuttu Andy Mittonilta, tekijältä, jolta voi tulevaisuudessa odottaa vielä paljon.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti