Lounais-Häme

Kuopion bussiturmassa loukkaantuneista puolet on päässyt sairaalasta

Kuopio
25.08.2018, 20:58

Kotimaa

Kuopion perjantaisessa bussiturmassa loukkaantuneista potilaista puolet on päässyt pois sairaalasta, kertoi Kuopion yliopistollinen sairaala lauantaina illalla.
Neljää loukkaantunutta hoidettiin yhä teho-osastolla ja viittä potilasta vuodeosastoilla. Heidän tilansa kerrotaan pysyneen ennallaan.
Bussionnettomuudessa lievimmin loukkaantuneet, yön yli tarkkailussa olleet potilaat kotiutettiin lauantaina. Kaksi potilaista pääsi sairaalasta jo perjantai-iltana.
Eilisessä bussiturmassa kuoli neljä linja-autossa ollutta matkustajaa, joista kolme on naisia ja yksi mies, kertoo Itä-Suomen poliisi.
Kuolleista kaksi naista on Ruotsin kansalaisia, yksi nainen Suomen kansalainen ja mies molempien maiden kansalainen. He olivat syntyneet 1940- ja 1950-luvulla.
Kemin liikenteen linja-auto törmäsi viiteen henkilöautoon ja syöksyi sillalta alas junaraiteille Kuopiossa eilen iltapäivällä. Poliisin mukaan linja-autossa oli 21 matkustajaa ja kuljettaja. Heistä 12 oli Suomen kansalaisia, seitsemän Ruotsin kansalaisia ja kolme molempien maiden kaksoiskansalaisia.

Poliisi päässyt puhuttamaan matkustajia

Poliisi tutkii onnettomuutta tässä vaiheessa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja neljänä kuolemantuottamuksena.
Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Jäntti Itä-Suomen poliisista kertoo, että tapauksen tutkinta on vasta alkuvaiheessa. Onnettomuuden mahdollisina syinä tutkitaan teknistä vikaa, kuljettajan toimintaa ja terveydentilaa sekä liikenneolosuhteita.
Tutkinnassa poliisi puhuttaa onnettomuuden osallisia ja todistajia, Jäntti kertoo. Poliisi aloitti matkustajien kuulemiset jo eilen ja on jatkanut kuulemisia tänään.
Linja-auto nostettiin viime yön aikana pois junaradalta ja siirrettiin sisätiloihin jatkotutkimuksia varten.
Poliisi on tehnyt teknisen rikostutkinnan onnettomuuspaikalla. Muilta osin tekninen tutkinta jatkuu yhä.
– Totta kai tässä tutkitaan muun muassa linja-auton kuntoa, Jäntti sanoo STT:lle.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti