Lounais-Häme

Kuorma-auton rengas pyöri kymppitiellä pitkin ajokaistaa

Forssalainen Lasse Välimaa ajoi keskiviikkoaamuna valtatie 10:tä pitkin kohti Hämeenlinnassa sijaitsevaa työpaikkaansa, kun kohtasi erikoisen näyn Kaukjärven risteyksen lähistöllä.

-Ensin huomasin, että kuorma-auto ja henkilöauto olivat pysähtyneet outoon paikkaan puolittain kaistalle, Välimaa kertoo.

-Jatkoin matkaa, kun muutaman sadan metrin päästä näin jonkin mustan möykyn tiellä.

Välimaa luuli möykkyä ensin koiraksi. Koira se ei kuitenkaan ollut, vaan keskellä tietä kohti Hämeenlinnaa pyörinyt kuorma-auton rengas.

-Pysähdyin tien sivuun ja juoksin hitaasti pyörivän renkaan kiinni. Viitoin seuraavaa autoa varomaan ja tuuppasin renkaan pientareelle, Välimaa sanoo.

 

Vähän matkan päässä Välimaa huomasi nyrkin kokoisen mutterin ja pultin.

-Tien sivuun pysähtyneestä kuorma-autosta oli ilmeisesti katkennut pultti, jolloin rengas oli irronnut. Potkin tulikuuman pultin ojaan.

Välimaa soitti vielä hätäkeskukseen irrallisesta kuorma-auton renkaasta ennen kuin jatkoi matkaansa kohti Hämeenlinnaa.

Välimaan mukaan liikenne oli vielä hänen pysähtyessään hiljaista, mutta vain hetkeä myöhemmin kohdalta ajoi ohi useampi kuorma-auto.

-Siinä oli kyllä todellinen vaaranpaikka, Välimaa sanoo.

-Olen miettinyt joskus ajaessani, että mitä jos vastaan tulevan auton rengas irtoaisi. Luulin, että tällaisia tapahtuu vain elokuvissa, Välimaa hymähtää. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti