Lounais-Häme

Kuoseista kimpoaa Kangastuksia! – Forssan museo ja Kuhankosken Kilta järjestävät kaikille avoimen taidekilpailun

Oma sarja kaupunkitaiteelle ja taiteelle. Kilpailuaikaa on 5. lokakuuta asti.
Kangastuksia! -kilpailuilla etsitään kuositilkuista tuoretta näkökulmaa forssalaiseen kuosiperintöön sekä ideoita taiteeseen ja katutaiteeseen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kangastuksia! -kilpailuilla etsitään kuositilkuista tuoretta näkökulmaa forssalaiseen kuosiperintöön sekä ideoita taiteeseen ja katutaiteeseen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan museo ja kuvataideyhdistys Kuhankosken Kilta ry järjestävät Kangastuksia! -taidekilpailun, jonka sydämessä on forssalaisen kuosiperinnön esiintuominen.

– Kilpailuun toivotaan teoksia, joissa lähtökohtana on käytetty yhtä tai useampaa forssalaisen painokankaan kuosifragmenttia, kertoo Forssan museon projektikoordinaattori Kristiina Huttunen.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: taide ja kaupunkitaide. Taide-sarjassa tekniikka, tyylilaji ja tarkempi teema ovat vapaita. Olennaista on se, että teos ottaa lähtökohdakseen kuosin digitaalisen tiedoston tai kuositilkun.

Kaupunkitaide-sarjaan toivotaan luonnoksia kaupunkitilaan sijoitettavasta teoksesta, jossa kuosisisältö on mukana jollain tavalla.

Sarjan kilpailuteos voi olla luonnos, valokuvamanipulaatio tai pienoismalli kuositeoksesta kaupunkitilasta, jossa kuosi näyttelee tärkeää osaa.

Työt esitellään yleisölle Kangastuksia! –näyttelyssä lokakuussa. Palkitut valitsee Kuhankosken Killan ja Forssan museon edustajat.

– Näyttelypaikasta tiedotetaan elo-syyskuussa, kun tiedämme kuinka laajasti kilpailuun on tulossa töitä. Kilta vastaa muun muassa näyttelyn rakentamisesta, kertoo Kuhankosken Killan puheenjohtaja Marjut Leskinen.

Näyttelyyn tarjotusta töistä kaksi palkitaan Museokortilla ja kunniakirjalla.

Kilpailuaikaa on 5. lokakuuta asti. Tarkempia tietoja Kangastuksia! -taidekilpailusta löytyy Forssan museon nettisivulta.

Digitaalisia materiaaleja on löydettävissä Forssan museon julkisista tietokannoista. Kuositilkkuja on haettavissa Forssan museolta aukioloaikaan.

Forssan museo säilyttää kansallisesti ainutlaatuista teollisen painokankaan kokoelmaa. Forssaan perustettiin Suomen ensimmäinen teollinen kangaspaino vuonna 1861, ja kangasta painettiin Forssassa yli 140 vuoden ajan eri yritysnimien alaisuudessa.

Museo edistää kuosiperinnön näkymistä kaupunkikuvassa ja huolehtii perinnön säilymisestä ja saavutettavuudesta.

Kuhankosken Kilta ry on pitkät juuret omaava lounaishämäläinen kuvataideyhdistys, jonka tarkoituksena on edistää alueellaan kuvataiteita, syventää kuvataideharrastusta, toimia eri kuvataidealojen harjoittajien yhdyssiteenä sekä taiteilijoiden ja kuvataidetta harrastavan yleisön lähentäjänä.

Kuhankosken kilta ry järjestää vuosittain yhteisnäyttelyitä ja kurssitoimintaa jäsenilleen. FL

Lue myös:  ”Kuoseja on arkistossa satojatuhansia” – Forssan museosta jatkossa kaupungin tekstiiliperinnön esiinnostaja

Lisää kuosien kaupungista:  Forssa voi olla positiivisesti outo kuosien kaupunki

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic