Lounais-Häme Forssa

Kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja voltteja renkailla

Lasten liike -kerhot liikuttavat alakoululaisia monipuolisesti: voimistelua, leikkejä, pallopelejä ja yleisurheilua.
Susanna Suolahti opastaa Miro Gurchenkovia ja muita lapsia tekemään voltteja renkailla Vieremän koululla.

Kuperkeikkoja etu- ja takaperin, ilmavia kärrynpyöriä, voltteja edestakaisin renkailla.

Vieremän koulun liikuntasalissa riittää liikettä ja uuden oppimisen iloa, kun Susanna Suolahti opastaa ja ohjaa alakoululaisia Lasten liike -iltapäiväkerhossa. Tänään tehdään muun muassa jumppa- ja voimisteluliikkeitä, ensi kerralla ohjelmassa on jo jotain ihan muuta.

– Olen yllättynyt siitä, kuinka hienosti lapset täällä osaavat tehdä näitä liikkeitä, kehuu Suolahti ryhmäläisiään Vieremässä.

Lasten liike -iltapäivätoiminta on Suomen olympiakomitean ja koko liikuntayhteisön sekä koulujen ja yritysten yhteinen ponnistus alakoululaisten liikuntakerhotoiminnan edistämiseksi. Lasten liikkeen tavoitteena on tarjota monipuolista liikunnallista harrastustoimintaa lapsille.

Toiminnalle on nähty tarvetta, koska koulupäivien iltapäiväkerhot ovat tavoittaneet tähän asti vain joka kolmannen lapsen. Enemmistö lapsista liikkuu terveytensä ja kehityksensä kannalta liian vähän.

Lasten liike -hankkeen tarkoituksena on tuoda iltapäivän liikuntakerhot jokaisen lapsen ulottuville ja tehdä tylsästä iltapäivästä päivän paras hetki. Olympiakomitean koordinoima hanke järjestetään yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Forssassa tukea toimintaan ovat saaneet Forssan Salama ja Feeniks Basket Forssa, jotka vetävät nyt kerhoja kuudella koululla.

– Tällaiselle toiminnalle on selvästi tarvetta. Lapsille saa opettaa paljon ihan perusasioita, kaikki eivät osaa esimerkiksi heittää palloa. Eroa tuntuu olevan paljon myös koulujen välillä, kertoo iltapäivän liikuntakerhoja usealla eri koululla vetävä Susanna Suolahti Forssan Salamasta.

Lasten liike on matalan kynnyksen toimintaa. Kerho pyrkii tavoittamaan mahdollisimman paljon niitä lapsia, joilla ei ole muuta liikuntaharrastusta.

Hankkeen arvoina on matalan kynnyksen lisäksi monipuolisuus, laatu ja edullisuus.

– Teemme paljon ihan perusliikuntaa. Käymme läpi erilaisia palloilulajeja, nyt meillä on ohjelmassa tätä voimistelupuolta. Teemme myös erilaisia yleisurheilulajeja, kertoo Suolahti toiminnasta Forssassa.

Lapset ovat nopeita oppimaan, ja he antavat myös palautetta. Suolahti kertoo, että välillä lapset myös opettavat häntä.

– Lapset ovat opettaneet minulle paljon uusia leikkejä. Tuntuu siltä, ettei osa minun osaamistani leikeistä ole ihan tätä päivää, Suolahti naurahtaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic