Lounais-Häme

Kurkikangas ja Rauhansalo vauhdissa nuorten SM-laduilla

17–23-vuotiaiden SM-hiihdot käytiin viikonloppuna Vöyrissä. Seutukunnan hiihtäjälupauksista mukana olivat M17-sarjalaiset Eetu Kurkikangas Tammelan Ryskeestä ja Valkeakosken Hakaa edustava forssalainen Joni Rauhansalo.

Lauantaina kilpailtiin vapaan tyylin sprintti M18-sarjassa. Karsintaan starttasi 99 hiihtäjää.

Kurkikangas ylsi sprintin karsinnassa sijalle 15 ja Joni sijalle 35, kun 30 nopeinta eteni jatkoeriin. Lopputuloksissa Kurkikangas oli yhdeksäs kisan toiseksi parhaana vuonna 1999 syntyneenä hiihtäjänä. Haaveet finaalipaikasta menivät välierän kolarointiin, mutta hiihtäjän mukaan moinen kuuluu sprinttihiihtoon ja jo välieräpaikka oli erittäin hyvä saavutus.

Sprintin voittoon hiihti Äänekosken Huiman Verneri Poikolainen.

Sunnuntaina käytiin M17-sarjan perinteinen 15 kilometriä raskaissa olosuhteissa vesisateessa ja todella kovassa maastossa. Kurkikangas ylsi uran parhaaseen SM-sijoitukseen ollen kuudes.

Rauhansalo hiihti tiukan sekuntitaistelun jälkeen seuraavalle sijalle eli oli lopputuloksissa seitsemäs. SM-kultaa vei ylivoimaisesti yli minuutin erolla kotiladuillaan hiihtänyt IF Femmanin Robin Sundsten. Hopealle sijoittui Lahden Hiihtoseuran Kalle Parantainen ja pronssille Imatran Urheilijoiden Olli Ahonen.

Uusimmat

Fingerpori

comic