Lounais-Häme Tammela

Kurkikankaan pohjat kunnossa: Talvikisoissa kulki jo vauhdikkaasti

Talven tavoitteet nuorten SM-kisoissa.
Ryskeen lupaus Eetu Kurkikangas odottaa paljon alkavalta talvelta, vaikka armeija onkin käytävänä. Kuva: Hannu Kurkikangas

Tammelan Ryskeen hiihtäjälupaus Eetu Kurkikankaan kausi on lähtenyt hyvin vauhtiin.

Viime kauden pilanneet terveysmurheet ovat historiaa, ja kulunut harjoituskausi on saatu vietyä läpi valmentaja Ville Vesterisen suunnitelmien mukaan. Kesään ja syksyyn on mahtunut leirejä niin Vuokatissa, Ruotsin Åsarnassa kuin Levin lumillakin, tosin ovat Tammelan Syrjänharjun maastotkin tulleet varsin tutuiksi.

– Vaikka viime kausi jäi kilpailujen osalta torsoksi, niin laadukasta perusharjoittelua pystyin kuitenkin koko ajan tekemään. Nyt pitäisi ainakin pohjat olla kunnossa, niin miehessä kuin kalustossakin, Kurkikangas toteaa.

 

Luitko tämän: Katse ensi kauteen – Kurkikankaan kaudesta tuli “ohikausi”

 

Kilpailukausi alkoi jo marraskuun alkupuolella Rovaniemen Suomen Cup -kisassa, joissa sijoitus Risto-Matti Hakolan voittamassa 15 kilometrin perinteisen kisassa oli 62:n.

Marras-joulukuun vaihteessa oli muutama kisa lähistön säilölumiladuilla eli Lempäälässä ja Valkeakoskella, joissa kilpailuvauhtia edelleen viriteltiin harjoittelun ohessa.

Kauden tähän mennessä kovatasoisin koetus oli joulukuun puolessa välissä Imatralla järjestetyissä nuorten MM-katsastuksissa. 10 kilometrin vapaan kisassa tuli hyvä onnistuminen ja M20-sarjan 14. sija. Edelle jäivät nuorten maajoukkuehiihtäjät ja muutama virolainen hiihtäjä, mutta kaikki nuorten maajoukkueen haastajaryhmän eli niin sanotun B-maajoukkueen hiihtäjät jäivät taakse.

Oman ikäluokan eli -99 syntyneiden joukossa sijoitus oli hienosti 6:s.

Viime viikonlopun Tampereen talvikisoista oli tuomisina lauantailta perinteisen tyylin 10 kilometriltä kakkossija 9 sekunnin erolla Kankaantaan Kisan Lari Laineeseen ja sunnuntailta ylivoimainen, lähes 7 minuutin voitto 20 kilometrin vapaan kisassa. Sunnuntain ajalla Kurkikangas olisi voittanut myös miesten yleisen sarjan.

 

Maanantaina oli vuorossa armeijaan lähtö.

– Muutama seuraava viikko mennee Parolassa hieman vähemmällä harjoittelulla. Viikonlopun Tammelan Ryskeen Timanttiset -kotikisatkin taitavat valitettavasti jäädä väliin. Harmillista, kotiladuilla olisi tosi kiva näyttää missä kunnossa ollaan, Kurkikangas kuittaa.

Talven ohjelmasta ei ole täyttä varmuutta, koska armeijan käyminen saattaa muuttaa suunnitelmia, kun ei ole oikein varmuutta miten pääsee harjoittelemaan ja kilpailemaan.

– Toivottavasti ainakin nuorten SM-kisoihin pääsisi lähes täyspainoisesti keskittymään.

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic