Lounais-Häme

Kurtelius jaksaa painaa pitkää päivää

 

Kokenut Jukka-Pekka Kurtelius palasi viime kaudella Palloseuran riveihin. Ensimmäinen talvi meni vielä Suomi-sarjakuvioihin ja ajamiseen totutellessa, mutta tällä kaudella on tullut tulosta.

Kurtelius on koonnut 16 ottelussa 7 maalia ja jakanut 9 syöttöä. Monipuolinen pelaaja tuntuu olevan nyt 32-vuotiaana parhaimmillaan. Luistin liikkuu vikkelään ja taitoahan hyökkääjällä on aina riittänyt.

Kurtelius on tasaisen vahva useilla osa-alueilla. Pinnakin pitää paremmin kuin nuorena.

-Pisteiden valossa on mennyt ihan mukavasti, mutta aina voisi mennä paremmin. Vielä tulee niitä ohi-pelejä, joukkuetta kipparoiva Kurtelius sanoo.

Kurtelius asuu Espoossa ja työskentelee pääkaupunkiseudulla rakennusalalla. Päivät ovat väkisinkin pitkiä. Mies herää kuuden aikoihin töihin ja palailee kotiin FPS:n treenien jälkeen joskus kello 21:n tienoilla. Siinä ehtii ennen iltapalaa leikkiä vielä hetkisen pojan kanssa.

-Joukkueessa oli jo viime kaudella tarjolla isompia saappaita, mutta Suomi-sarjan treenimääriin ja Forssan-Espoon välin ajamiseen tottuminen kävi voimille. Nytkin kamppailen jaksamisen kanssa, levon ja ravinnon kanssa pitää olla tarkkana, Kurtelius kertoo.

FoPS-kasvatti pelasi neljä kautta Kiekko-Vantaan Idän-joukkuessa 2. divisioonaa. Kun joukkue pelasi itselleen nousun Suomi-sarjaan, mutta ei ottanut taloudellisista syistä sarjapaikkaa vastaan, päätti Kurtelius palata vanhaan seuraansa.

-Tuntui, että kova treeni menee hukkaan, ellen pääse pelaamaan Suomi-sarjaa. FPS oli luonnollinen valinta. Palloseura on kasvattajaseurani, lisäksi vaakakupissa painoi se, että täällä Forssassa asuvat 1,5-vuotiaan poikani isovanhemmat.

Kurtelius nauttii pelaamisesta, muuten ei ajamista ja pitkiä päiviä jaksaisi. Hän pelaa yhä tosissaan, mutta osaa ottaa jo hieman rennommin kuin nuorempana.

-Ennen otin tästä aika paljon paineita, kun ajattelin, että jääkiekosta pitäisi tulla minulle ammatti. Nyt ajattelen niin, että on hienoa, että saan ja pystyn vielä tässä iässä pelaamaan.

Jos on kausi lähtenyt hyvin liikkeelle Kurteliukselta, niin se on lähtenyt myös hänen kipparoimaltaan joukkueelta.

FPS on tasaisessa sarjassa viidentenä, vain viisi pistettä Suomi-sarjaa johtavaa Ketterää perässä. FPS on voittanut 16 pelaamastaan ottelusta 10.

-Tosi hyvältä tuntuu, kopissa on hyvä fiilis. Pelit ovat kulkeneet riittävästi, varsinkin vieraissa olemme olleet hyviä, Kurtelius sanoo.

Palloseuran tavoitteena on selvitä pudotuspeleihin.

-Meiltä löytyy kaikki elementit mitä voittavalta joukkueelta vaaditaan. Jos kaikki sujuu hyvin, en näe mitään estettä sille, että menemme ihan päätyyn asti.

Kurteliuksen mukaan FPS:llä on nuori ja nälkäinen joukkue. Joukkueelle tulee vielä joskus pimeitä iltoja, mutta tekemisen taso on koko ajan menossa parempaan suuntaan.

Kurtelius toivoo yleisöltä tukea joukkueelle. Forssan jäähallin lehtereille mahtuisi paljon enemmän väkeä kuin mitä siellä on tällä kaudella peleissä käynyt.

-Pääsylipulla saa viihdettä koko rahan edestä. En sano, että se on aina hyvää, mutta ainakin jonkinlaista. Kurtelius naurahtaa. FL

 

FPS:n hyökkääjä Jukka-Pekka Kurtelius
32 vuotta, 180 senttiä, 80 kiloa.Hyökkääjä, ampuu vasemmalta.FoPS-kasvatti. Aloitti jääkiekon pelaamisen 7-vuotiaana.Pelannut Palloseuran lisäksi Flamesissa ja Kiekko-Vantaassa.Kuluvalla kaudella FPS:ssä Suomi-sarjan 16 ottelussa tehot 7+9=16 pistettä.Toimii joukkueen kapteenina.Asuu Espoossa, josta ajelee treeneihin Forssaan.Työskentelee rakennusalan yrittäjänä pääkaupunkiseudulla.Avoliitossa, 1,5-vuotias poika.

Uusimmat

Fingerpori

comic