Lounais-Häme

Kusti polkee, mutta valkoinen kostaja hidastaa matkantekoa – Suuri lumimäärä haittaa postinkulkua joka puolella Suomea

Runsas lumentulo on hidastanut postinjakelua eri puolilla Suomea. Kuva: juhani salo

Runsaalla lumentulolla on vaikutusta kaikkiin teillä liikkujiin, myös postinjakajiin. Postin mukaan runsas lumisade ja teiden auraustilanne ovat vaikeuttaneet ja hidastaneet postinjakelua eri puolilla Suomea. Ongelmia on sekä sanomalehtien varhaisjakelussa että päiväpostin jakelussa.

– Olemme kaikkialla nyt niin sanotusti samassa hangessa ja tilanne näyttää sääennusteiden mukaan jatkuvan. Ymmärrämme hyvin, että mikään aurauskalusto ei tahdo riittää kaikkien väylien auraamiseen yhtä aikaa. Lunta on niin paljon, että myöskään postinsaajat eivät helposti pysty pitämään postilaatikkojen edustoja lumesta vapaina. Tämä on kova urakka kaikille, sanoo postinjakelusta vastaava Sami Reponen Postista.

Postinjakajat ja aurauskalusto liikkeellä yhtä aikaa

Posti on ollut yhteydessä kaupunkien ja kuntien tienhoidosta vastaaviin, ja asiaa on käyty yhdessä läpi. Auraus tehdään erityisesti taajamissa tietyn reittisuunnitelman mukaan. Pääväylät avataan ensin ja sivutiet vasta myöhemmin.

– Haluamme kiittää kaikkia niitä, jotka vuorokauden ajasta riippumatta tekevät parhaansa tiestön auraamiseksi. Se on näissä olosuhteissa kovaa työtä, ja toivomme että tilanne kohta helpottaisi, Sami Reponen sanoo.

Postin jakeluhenkilöstö liikkuu reiteillä varhain aamulla, usein samaan aikaan aurauskaluston kanssa. Varhaisesta aamusta johtuen postinsaajat eivät ehdi tai pääse kolaamaan ja lapioimaan postilaatikoiden edustoja aurauksen jälkeen.

Postilaatikkoja hautautunut lumeen

Pahimmillaan lunta on ollut niin paljon, että postilaatikon kantta ei saa auki, vaan laatikko on kokonaan hautautunut lumen peittoon. Tällaisiin laatikkoihin postia ei valitettavasti voi jakaa lainkaan, vaan postinsaajan lähetykset pidetään tallessa Postin tiloissa, kunnes ne päästään jakamaan laatikkoon.

– Jakeluhenkilöstömme tekee kaikkensa, jotta päivän posti saataisiin jaettua olosuhteista huolimatta. Suurin osa asiakkaistamme on ymmärtänyt hyvin tilanteen, ja tehnyt paljon henkilöstömme auttamiseksi ja postinjakelun sujumiseksi, Sami Reponen sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic