Lounais-Häme

Kutomolle kaksi uutta hoivayksikköä

Hoiva-alan lisätilan rakentaminen Forssan Kutomolle etenee aikataulussa. Esperi Care oy pääsee avaamaan kaksi uutta yksikköä syyskuussa. Esperi Hoitokoti Popliini ja Esperi Hoivakoti Puuvilla tulevat nykyisten kahden yksikön yhteyteen, ja niissä on tilaa yhteensä 45 ihmiselle.
– Hyvillä mielin olemme avaamassa uusia paikkoja. Saimme Heinämessuilla paljon kiittävää palautetta sekä toiminnastamme että ympäristöstämme. Monet olivat kiinnostuneita siitä, miten teemme täällä työtämme, Esperin aluepäällikkö Heli Seppälä sanoo.
Seppälän mielestä Renor oy:n entinen tehdasmiljöö on ainoa laatuaan sekä tiloiltaan että sijainniltaan.
– On hienoa, että uusia tiloja kauniilla Kutomon alueella tulee käyttöön. Kutomolla ollaan keskellä kaupunkia joen rannalla, ja kaikki palvelut löytyvät läheltä.
Ympärivuorokautiselle hoivalle on kysyntää. Forssan lisäksi myös ympäristökunnista on kyselty paikkoja uusista hoiva- ja hoitokodeista. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä tekee sopimuksia yksityisten hoitokotien kanssa.
– Yleensä lähdemme liikkeelle kuitenkin noin viidestä seitsemään asukkaalla. Loput paikat täyttyvät sitten hiljalleen.
Esperi tarvitsee Forssan uusiin yksiköihin kolmisenkymmentä työntekijää lisää.
– Meillä oli keväällä jo yksi haku, jonka avulla löysimme jo työntekijöitä. Lomakausi hidastaa vähän rekrytointia, mutta pian avaamme uuden haun, Heli Seppälä vinkkaa.
Esperi Care oy osti hoivakoti Pumpulin ja Pellavan vuonna 2014. Kun Hoitokoti Popliini ja Hoivakoti Puuvilla valmistuvat syyskesällä, Esperin palveluntarjonta Forssassa yli kaksinkertaistuu.
Renorin omistamalle Kutomon alueelle on keskittynyt paljon hyvinvointi- ja hoivapalveluja. Kaiken kaikkiaan tiloja on alueella 73000 neliötä.
– Esperille vuokrattavista uusista tiloista osa on ollut jo aikaisemminkin käytössä. Korkeat ja avarat tilat soveltuvat hyvin hyvinvointi- ja hoivapalveluille, kiinteistöpäällikkö Juha Avellan Renorilta kertoo.
Esperin uudet tilat on rakennettu tavallista ripeämmin. Viime vuoden lopulla alkoivat väliseinien rakentamiset, ja nyt 2000 neliön tilat alkavat olla viimeisiä kalusteasennuksia, viimeistelyjä ja joitakin ikkunanvaihtoja vaille valmiit.
– Rakentaminen on tehty nykyaikaisella projektinjohtomenetelmällä. Perinteistä pääurakoitsijaa ei ole, vaan urakat on jaettu suoraan osiin. Minä olen toiminut projektinjohtokonsulttina eli olen hankkinut urakoitsijat ja aikatauluttanut töitä. Koko ajan on paljon työvaiheita menossa päällekkäin, jotta rakentaminen nopeutuu, Antti Jaakkola Raksantti oy:stä valottaa.
– Aikataulussa pysyminen vaatii kaikilta paljon. Tässä hankkeessa mukana on ollut pelkästään kokeneita paikallisia tekijöitä, mikä on mahdollistanut rakentamisen onnistumisen näin lyhyessä ajassa ja silti laadusta tinkimättä.
Vanha Kutomo on kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus, joten Museovirasto on koko ajan tiiviisti mukana rakentamisessa.
– Vanhassa rakennuksessa on aina omia haasteitaan. Nyt sellaiseksi muodostui ikkunoiden metsästys. Korkeat kaari-ikkunat eivät ole ihan helppoja toteuttaa, Antti Jaakkola sanoo. FL

Hoivaa neljässä yksikössä
Hoivakoti Pumpuli tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille, jotka tarvitsevat jatkuvaa toisen henkilön tukea päivittäisissä toiminnoissa. Pumpulissa on 16 ympärivuorokautisen palveluasumisen asukaspaikkaa.Asiakas voi tulla Pumpuliin lyhytaikaishoitojaksolle. Omaishoidon vapaiden käyttöön tarkoitettu palveluseteli on myös käytössä.Hoivakoti Pellavassa on 18 ympärivuorokautisen palveluasumisen asukaspaikkaa ikäihmisille. Pellava on erityisesti muistisairaille suunnattu hoivakoti.Hoivakoti Puuvillassa on 30 asukaspaikkaa ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille ja muistisairaille.Hoitokoti Popliini tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista kehitysvammaisille. Popliinissa on koti 15 asukkaalle.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic