Lounais-Häme

Kutsunnat käynnistyvät tiistaina – Hämeen alueella on noin 2400 asevelvollista

Parisuhteet ovat koetuksella varusmiespalveluksen aikana. Kuva Panssariprikaatin tuoreimman saapumiserän sotilasvalasta elokuussa Mustialassa. Kuva: Tapio Tuomela
Kutsunnat alkavat ensi viikolla. Kuva: Tapio Tuomela

Puolustusvoimien Hämeen aluetoimisto järjestää asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat 18.8.–15.12.

Hämeen alueella pidetään 37 kutsuntatilaisuutta 20 paikkakunnalla.

Kutsunnanalaisia asevelvollisia miehiä on Hämeessä tänä vuonna noin 2400. Kutsuntoihin osallistuvat vuonna 2002 syntyneet miehet, tämän vuoden kutsunnoissa uudelleen tarkastettavaksi määrätyt ja ne alle 30-vuotiaat, jotka ovat jääneet aiemmin saapumatta tai joita ei ole erikseen tarkistettu.

Asevelvollisen on osallistuttava kutsuntatilaisuuteen henkilökohtaisesti, ellei häntä erikseen olla vapautettu läsnäolovelvollisuudesta.

Kutsuntojen alaisille on lähetetty keväällä tarkempi tieto postitse.

Kutsuntatilaisuuden tarkoitus on määrittää asevelvollisen palveluskelpoisuus ja sen perusteella päättää palveluksesta.

Mahdollista on myös esittää toiveita esimerkiksi palveluspaikan suhteen. Hämeen alueelta asevelvollisia määrätään pääosin Panssariprikaatiin Parolaan ja Karjalan prikaatiin Vekaranjärvelle. Palvelukseen määrätyt aloittavat varusmiespalveluksensa tammi- tai heinäkuun saapumiserässä seuraavien kolmen vuoden aikana.

Erikoisjoukkoihin hakeminen tapahtuu erillisellä haulla Puolustusvoimien sähköisessä asioinnissa.

Lisäksi tilaisuudessa annetaan tietoa maanpuolustusvelvollisuudesta ja edistetään kansanterveystyötä. Kutsunnat ovat Puolustusvoimien ja asevelvollisen ensimmäinen henkilökohtainen kohtaaminen.

Kutsunnoissa noudatetaan THL:n koronavirussuosituksia.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic