Lounais-Häme

Kuukauden paras pelaaja kaipaa ehjiä kausia

Palloseuran sentteri Teemu Karjalainen valittiin juuri Suomi-sarjan tammikuun parhaaksi pelaajaksi. Valinta ei ollut iso yllätys, sillä hyvään iskuun päässyt Karjalainen tehtaili kuudessa ottelussa hurjat pisteet 7+9=16.

-Onhan se kiva, kun tulee tällaisia valintoja, se tuo lisää itseluottamusta. On mukavaa, kun pelit kulkevat, hämeenlinnalaishyökkääjä sanoo.

Karjalaisen jalka leikattiin elokuussa, mikä jarrutti aluksi menoa. Mutta mitä pidemmälle kausi on edennyt, se parempaan vauhtiin mies on päässyt.

Karjalainen jakaa kiitosta myös ketjukavereilleen, rinnalta löytyvät pelimannit Niklas Lehtimäki ja Jyri Waajakoski.

-Lehtimäki ja Waajakoski ovat taitavia jätkiä, jotka osaavat pelata kiekkoa. Meidän ketjun palaset ovat loksahtaneet hyvin kohdilleen, Karjalainen sanoo.

 

HPK-kasvatti on taitonsa ja pelisilmänsä puolesta kutakuinkin valmis pelimies, mutta lukuisat loukkaantumiset ovat jarruttaneet kehitystä. Karjalainen on leikattu kuusi kertaa; kerran solisluu, kahdesti nilkka ja kolmesti polvi.

-Kierre alkoi oikeastaan siitä, kun olin B-ikäisenä A-junnujen treeneissä. Halusin näyttää ja heittäydyin laukauksen eteen. Se osui nilkkaan, joka murtui, mutta en kertonut siitä kenellekään ja pelasin seuraavana päivänä A:n pelin. No, jalka paisui ja sitä oli pakko näyttää lääkärille, joka joutui toteamaan, että se on aika pahassa kunnossa.

Vammat seurasivat toisiaan. Juuri kun lupaus oli päästä takaisin huippukuntoon, meni seuraava paikka. Kolmella A-junnukaudellaan hän pelasi reilut 50 peliä, vain kolmanneksen HPK:n matseista.

Nyt Karjalaisella on alla kaksi suht’ ehjää kautta FPS:ssä, ja tulosta alkaa tulla.

-Suurin tavoite on nyt pysyä ehjänä. Olisi hienoa päästä treenaamaan kesä kunnolla ja saada fysiikka kuntoon. Silloin pääsisi näkemään, mihin asti rahkeet riittävät, Karjalainen sanoo.

 

22-vuotias Karjalainen taitava pelimies, jolta löytyy pelisilmää ja kykyä viimeistellä. 190-senttisen pelimiehen fysiikassa on parantamista, mutta sekin olisi varmasti tikissä, mikäli mies vain saisi harjoitella terveenä.

-Aina kun olen tullut takaisin, on pian sattunut jotain ja olen joutunut aloittamaan prosessin alusta. Uskon, että ehjä harjoituskausi toisi voimaa mieheen ja potkua luisteluun.

Karjalaisen tavoitteet ovat Liigassa ja ainakin Mestiksessä, mutta tällit ovat opettaneet varovaiseksi. Elämässä on muutakin kuin kiekkoa.

-Sitä on taas parempi fiilis ja itseluottamus kohdillaan, kun on pysynyt ehjänä. Ehkä ensin olisi hyvä kokeilla Mestiksessä, ja jos siellä onnistuu, voisi yrittää Liigaan, Karjalainen pohtii.

 

FPS:llä hän uskoo löytyvän eväät pitkälle. Joukkueessa on paljon nälkäisiä jätkiä, jotka ovat kauden mittaan oppineet pelaamaan yhteen.

-Meillä on rahkeet mennä pitkälle keväällä. Pystymme voittamaan kaikki joukkueet tässä sarjassa. FL

 

Teemu Karjalainen on toisen polven kiekkoilija
22 vuotta, 190 senttiä, 85 kiloa.Asuu Hämeenlinnassa.Keskushyökkääjä, nuorempana myös puolustaja.Aloitti jääkiekon pelaamisen HPK:ssa viisivuotiaana. Isä entinen jääkiekkoammattilainen Vesa Karjalainen.Oli mukana HPK:n A-junioreissa, joka voitti SM-kultaa ja -hopeaa, mutta ei saanut mitalia, koska pelimäärät jäivät liian pieniksi.Kärsinyt loukkaantumisista, leikattu kuusi kertaa.Neljä peliä Liigaa kaudella 2015–16.FPS:ssä Suomi-sarjaa toista kautta.Valittiin juuri Suomi-sarjan tammikuun pelaajaksi (tehopisteet 7+9).Toimii Kaurialan yläkoulussa pienluokan kouluohjaajana.Jääkiekkouran jälkeen toivoo opiskelevansa opettajaksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti